chevron_right
Monitorul oficial local

Opera Maghiară din Cluj organizează o nouă mini-stagiune

Opera3

Miercurea-Ciuc va deveni din nou un oraș al operei: pentru a patra oară vom primi în vizită trupa Operei Maghiare din Cluj. În perioada 2–5 octombrie, vom putea viziona opera „Trubadurul”, opera de rock „Jesus Christ Superstar”, musicalul „My Fair Lady”, precum și operete maghiare. Vânzarea biletelor va începe săptămâna viitoare.

 

Opera Maghiară din Cluj se întoarce în orașul nostru pentru patru zile, cu cinci spectacole, pe singura scenă din Ținutul Secuiesc capabilă să găzduiască producții care necesită un personal artistic și tehnic de 170 de persoane. Primarul Korodi Attila și Szép Gyula, directorul Operei Maghiare din Cluj, au anunțat astăzi evenimentul în cadrul unei conferințe de presă.

La Casa Artelor, opera rock „Jesus Christ Superstar” va fi prezentată de două ori. Opera „Trubadurul” de Giuseppe Verdi va fi pusă în scenă cu participarea artiștilor clujeni care au avut succes pe scene internaționale, precum Egyed Apollónia și Pataki Adorján. Celebra Miklósa Erika va cânta în cadrul spectacolului „Operettgála”, iar evenimentul se va încheia cu spectacolul „My Fair Lady”.

„Ne pregătim ca, între 2–5 octombrie, să prezentăm din nou la Miercurea-Ciuc spectacolele de înaltă calitate ale operei clujene. Orașul nostru are loc pentru orice gen muzical, iar mini-stagiunea de operă este deosebit de importantă pentru noi, deoarece doar Casa Artelor din regiune are o scenă suficient de mare pentru a găzdui o producție de operă de calitate. De aceea, cu acest eveniment nu servim doar Miercurea-Ciuc, ci întreg Ținutul Secuiesc” – a declarat Korodi Attila.

Directorul de operă Szép Gyula a oferit detalii despre principalele aspecte ale fiecărui spectacol și a subliniat că nu fac compromisuri în ceea ce privește calitatea.

„Prezentăm aceste spectacole la Miercurea-Ciuc la aceeași calitate și cu același număr de participanți ca și la Cluj: oferim publicului o producție completă. Suntem foarte bucuroși că am reușit să creăm o tradiție cu mini-stagiunea din Miercurea-Ciuc, și acum este firesc pentru trupa noastră, ba chiar o datorie, să venim aici. Dintre cele patru spectacole, trei au fost prezentate în stagiunea precedentă, iar de data aceasta ne concentrăm pe lucrări internaționale” – a menționat Szép Gyula.

Vânzarea biletelor pentru săptămâna operei la Miercurea-Ciuc începe săptămâna viitoare pe portalul eventbook.ro, precum și la casa de bilete a Casei Artelor.

 

Programul mini-stagiunii:

Miercuri, 2 octombrie, ora 17: Tim Rice-Andrew Lloyd Webber: „Jesus Christ Superstar” / operă rock

Miercuri 2 octombrie, ora 20: Tim Rice-Andrew Lloyd Webber: „Jesus Christ Superstar” / operă rock

Joi, 3 octombrie, ora 18: Giuseppe Verdi: „Trubadurul” / operă

Vineri, 4 octombrie, ora 18: „Operettgála” (invitată de onoare: Miklósa Erika) / operetă maghiară

Sâmbătă, 5 octombrie, ora 18: Frederick Loewe-Alan Jay Lerner: „My Fair Lady” / musical

Opera3