chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

STÍLUSTEREMTŐ ALKOTÁSOKKAL ÉRKEZIK AZ OPERA MINIÉVADA

Opera3

Csíkszereda nemsokára ismét operavárossá válik: immár negyedik alkalommal fogadjuk a Kolozsvári Magyar Opera társulatát. A klasszikusok közül A trubadúrt, a maguk műfajában korszakalkotó Jézus Krisztus szupersztárt és a My Fair Lady-t, valamint magyar operetteket tekinthetünk meg október 2–5. között. A jegyértékesítés jövő héten kezdődik.

 

A Kolozsvári Magyar Opera négy napra, öt fellépéssel tér vissza Csíkszeredába, Székelyföld egyetlen olyan színpadára, amely képes befogadni a 170 fős művészeti és műszaki személyzetet igénylő produkciókat. Korodi Attila polgármester és Szép Gyula, a Kolozsvári Állami Magyar Opera igazgatója sajtótájékoztatón jelentette be ma a rendezvénysorozatot.

A Művészetek Házában a Jézus Krisztus szupersztárt kétszer mutatják be. Giuseppe Verdi A trubadúr című operáját a nemzetközi színpadokon is nagy sikereket arató kolozsvári Egyed Apollónia és Pataki Adorján szereplésével viszik színpadra. A sokszoros telt házat megélt Operettgálán a világhírű Miklósa Erikát is köszönthetjük, a rendezvénysorozatot pedig a My Fair Lady előadása zárja. A musical – hasonlóan a nyitó napi rockoperához – a saját műfajában a legelső világraszóló alkotás.

„Arra készülünk, hogy október 2–5. között Csíkszeredában ismét bemutatjuk a kolozsvári opera által játszott színvonalas darabokat. Városunkban helye van minden zenei műfajnak, az opera miniévada pedig kiemelten fontos a számunkra, hiszen térségünkben egyedül a Művészetek Háza rendelkezik akkora színpaddal, amely befogadhat egy minőségi operaprodukciót. Éppen ezért ezzel a rendezvénnyel nemcsak Csíkszeredát, hanem a teljes Székelyföldet szolgáljuk” – fogalmazott Korodi Attila.

Szép Gyula operaigazgató részletesen ismertette az egyes előadások legfőbb tudnivalóit, és mint kifejtette: a minőség szempontjából nem ismernek kompromisszumot.

„Mi ezeket a darabokat olyan minőségben és olyan létszámmal mutatjuk be Csíkszeredában, ahogyan Kolozsváron is: teljes értékű produkciót nyújtunk a közönségnek. Nagyon örülünk, hogy a csíkszeredai miniévaddal hagyományt sikerült teremtenünk, és már a társulatunk számára is természetes, sőt egyfajta kötelesség, hogy ellátogatunk ide. A négy előadás közül hármat az előző évadban mutattunk be, és a tavalyi miniévaddal ellentétben ezúttal nem a magyar, hanem a nemzetközi művekre fektetjük a hangsúlyt” – mondta Szép Gyula.

A csíkszeredai operahét előadásaira jövő héten kezdődik a jegyértékesítés az eventbook.ro portálon, illetve a Művészetek Házának jegypénztárában.

 

A miniévad programja:

október 2., szerda, 17 óra: Tim Rice–Andrew Lloyd Webber: Jesus Christ Superstar / rockopera

október 2., szerda, 20 óra: Tim Rice–Andrew Lloyd Webber: Jesus Christ Superstar / rockopera

október 3., csütörtök, 18 óra: Giuseppe Verdi: A trubadúr / opera

október 4., péntek, 18 óra: Operettgála (díszmeghívott: Miklósa Erika) / magyar operettek

október 5., szombat, 18 óra: Frederick Loewe–Alan Jay Lerner: My Fair Lady / musical

Opera3