chevron_right
Monitorul oficial local

Achiziție/cadou în numele unui minor

În unele cazuri, este necesară o anchetă, dar în orice caz, se necesită aprobarea autorității tutelare și a autorității publice.

Pe scurt, cu titlu de exemplu: bunurile deținute de un copil minor aparțin doar copilului și nu pot fi înstrăinate de către părinte sau părinți după bunul plac.

Transferul proprietății unui minor la orice titlu necesită acordul autorității tutelare, indiferent dacă este cu titlu gratuit (prin donație) sau cu titlu oneros. Consimțământul este dat numai dacă transferul proprietății este în interesul superior al copilului. Acest lucru exclude, în esență, posibilitatea ca copilul să renunțe la proprietate în majoritatea cazurilor, dar autoritatea va consimți la vânzare numai dacă aceasta este în interesul superior al copilului. De exemplu, consimțământul poate fi refuzat chiar și în cazul în care veniturile ar fi folosite pentru a plăti datoriile părinților. În cazul în care autoritatea publică își dă acordul pentru vânzare, veniturile obținute din vânzare pot fi utilizate numai în interesul superior al minorului.


Informații:

Adresa: Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc, P-ța Cetății nr. 1, Direcția de asistență socială, camera nr. 27. 

Telefon: 0266-315120/ 245