chevron_right
Monitorul oficial local

PRIMĂRIA IMPLEMENTEAZĂ ȘASE PROIECTE CIVICE

Reszveteli Sajtaj

În cadrul unei conferințe de presă, conducerea primăriei a prezentat ideile de proiecte al primei ediții al bugetului participativ din Miercurea-Ciuc. Cele șase proiecte selectate de comisia de evaluare se află deja pe lista de investiții al primăriei și, în funcție de procesul de achiziții publice, ar putea fi implementate fie în acest an, fie în prima jumătate al anului viitor.

 

Comitetul de evaluare a decis că șapte idei de proiecte au rămas în cursă pentru prima rundă a bugetului participativ, iar șase dintre ele au fost selectate pentru finanțare la începutul lunii iunie. În cadrul ultimei ședințe ordinare desfășurat în luna iunie, consiliul local a aprobat includerea ideilor în lista de investiții. Primarul Korodi Attila și consilierul local Szikszai Tamás au prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă rezultatele finale din cardul primului buget participativ.

„Succesul bugetului participativ se datorează implicării cetățenilor orașului, curiozității civice. În cele din urmă, au rămas șase proiecte care au câștigat simpatia locuitorilor orașului și s-au dovedit a fi cele mai potrivite și în privința procesului administrativ. Proiectul bugetării participative va fi repetat și anul viitor, primăria fiind încrezătoare că implementarea va putea continua” – a declarat Korodi Attila.

„Programul a fost de fapt și un sondaj de opinie foarte bun, care a arătat preferințele locuitorilor orașului. Au fost unele idei care nu se potriveau cu natura bugetării participative, dar întregul proiect a fost un feedback foarte util” – a declarat Szikszai Tamás.

Cele șase proiecte vor fi implementate de către Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc cel mai târziu în prima jumătate al anului 2023.

Proiectele incluse pe lista de investiții sunt:

  • Categoria Spații verzi și locuri de joacă:
    • Crearea unei piste pentru câini (10.000 RON): crearea unei piste pentru câini în zona verde de la intersecția dintre strada Inimii, aleea Pictor Nagy István și Bulevardul Timișoarei.
    • Parc instrumental în Parcul Central (97.000 RON): crearea/echiparea unui spațiu incluziv în Parcul Central.
    • Loc de joacă Ghiocei (50.000 RON): amenajarea unor elemente de joacă între blocurile de locuințe de pe strada Ghioceilor.
    • Loc de joacă în Parcul Central (80 000 RON): întreținerea locului de joacă este în curs de desfășurare, prin urmare, Comisia a decis să adauge un nou element complex de joacă în Parcul Central.
  • Categoria Infrastructură educațională, culturală și sportive:
    • Depozit de biciclete (5.000 RON): amenajarea unor spații de depozitare a bicicletelor la blocul de locuințe de pe strada Bradului nr. 9/A.
    • Parcul de Calisthenics (10 000 RON): un nou element va fi adăugat la parcul de Calisthenics din strada Stadion.

 

 

Reszveteli Sajtaj