PREMIILE PRO URBE PENTRU MUNCA DEDICATĂ COMUNITĂȚII DIN MIERCUREA-CIUC
Primarul Municipiului Miercurea-Ciuc a acordat Premiile Pro Urbe Fundației Pro Agricultura Hargitae Universitas, care a pus baza învățământul superior agricol și rural în municipiu, precum și Universității Maghiare de Științe Agricole și ale Vieții, respectiv dentistului german Klaus Winter, susținător al mai multor proiecte comunitare din reședința de județ. Premiile au fost decernate astăzi, în cadrul unei ceremonii desfășurate în sala festivă a Primăriei.
În conformitate cu statutul municipiului, primarul Korodi Attila a înmânat astăzi Premiile Pro Urbe unei persoane, unei fundații și unei universități.
„Fiecare dintre laureați a avut și continuă să aibă o contribuție semnificativă în domeniile lor respective la îmbunătățirea vieții comunitare din Miercurea-Ciuc. Este îmbucurător să cunoști oameni, fundații și instituții care lucrează la proiecte utile pentru mai mulți oameni, făcând sacrificii pentru dezvoltarea întregii comunități” – a declarat primarul în discursul său. Becze István, ca președintele Organizaţiei asociaţiilor fermierilor din Ţinutul Secuiesc, reprezentând Consiliul Județean Harghita și Gergely István, ca președintele Fundației „Csibész” s-au adresat publicului.
Fundația Pro Agricultura Hargitae Universitas a pus bazele învățământului superior de dezvoltare agricolă și rurală în Miercurea-Ciuc, iar Universitatea Maghiară de Științe Agricole și ale Vieții și instituția predecesoare a acesteia (Universitatea Sfântul Ștefan din Gödöllő, Ungaria) a primit premiul pentru rolul pe care îl joacă în asigurarea unui învățământ superior profesional de înaltă calitate pentru studenții din Ținutul Secuiesc. Premiile au fost înmânate de către primarul municipiului Miercurea-Ciuc rectorului Universitatății Maghiare de Științe Agricole și ale Vieții din Gödöllő, domnului dr. Gyuricza Csaba și doamnei dr. Máté Emma, membră a Consiliului de Administrație al Fundației Pro Agricultura Hargitae Universitas.
Numele dentistului dr. Klaus Winter este asociat, printre altele, cu renovarea Casei Lázár și Casa Fodor, cu edificarea centrului de zi pentru persoane cu dizabilități. Premiul Pro Urbe i-a fost acordat pentru ajutorul acordat în eliminarea barierelor dintre persoanele sănătoase, cele cu handicap, și bolnavi, bătrâni și tineri. Totdată pentru sprijinul acordat Fundației „Csibész”. În absența laureatului din cauza unei boli, premiul a fost înmânat domnului dr. Klaus-Achim Sürmann, membru al Ordinului Sf. Lazăr. Pe lângă diploma, decernații au primit, în mod tradițional, o statuie lui Sárpátki Zoltán despre Tivai Nagy Imre.