chevron_right
Monitorul oficial local

MIERCUREA-CIUC, UNA DINTRE CEI MAI ÎNFLORITE ORAŞE DIN BAZINUL CARPATIC

Whatsapp Image 2022 11 18 At 10 29 04 1

Direcția floricolă al orașului nostru a primit un premiu extrem de prestigios în cadrul unui concurs la care au luat parte orașe din întregul Bazin Carpatic: locul I în categoria municipalităților cu o populație de 40 de mii de locuitori. Premiul a fost preluat astăzi la Budapesta de către Burista Csilla, directorul direcției floricole municipale.

Agenția Maghiară de Turism a anunțat în acest an a 29-a ediție a concursului „Ungaria înfloritoare”, la care au putut participa și localitățile cu comunități maghiare din Bazinul Carpatic. Primăria Miercurea-Ciuc a profitat de această ocazie și s-a înscris la cea mai veche și mai populară competiție de înfrumusețare a mediului din Ungaria, care invită în fiecare an tot mai multe municipalități să își prezinte spațiile publice înfrumusețate și zonele verzi bine îngrijite.

În acest an 349 de municipalități au participat la concurs care a avut cinci categorii distincte, iar peste 150 de grădinari, arhitecți peisagiști, îngrijitori de orașe și sate au făcut parte din juriu.

În decursul acestui an Direcția Floricolă a Primăriei Miercurea-Ciuc a plantat aproximativ 250 de arbori, 2500 de arbuști și 1000 de trandafiri pe lângă cei 4000 de arbori existenți deja. În timpul celor două sezoane de plantare, au fost plantate 150-200 de mii de puieți, 8-10 mii de lalele și narcise și au fost instalate 20 de ghivece de flori.

Cu acest rezultat, orașul nostru a câștigat premiul I în categoria municipalităților cu o populație de 40.000 de locuitori.

Mulțumim direcției floricole, a cărei activitate este recunoscută astfel în tot Bazinul Carpatic!

Whatsapp Image 2022 11 18 At 10 29 04 1