chevron_right
Monitorul oficial local

DESPRE PNRR ÎN ŞEDINŢA CONSILIULUI LOCAL

Tanacsules 0527 Ml

În cadrul şedinţei ordinare din luna mai a consiliului local primarul Korodi Attila a oferit un scurt rezumat despre stadiul proiectelor incluse în  Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Printre hotărârile adoptate de către forul locul se află decizii privind izolarea blocurilor de locuinţe, extinderea unei străzi din municipiu, respectiv adoptarea unor restricţii de circulaţie.

 

În cadrul şedinţei de astăzi Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a luat decizii formale. În deschiderea şedinţei primarul Korodi Attila a făcut o scurtă prezentare a proiectelor PNRR din Miercurea-Ciuc. Edilul a vorbit despre faptul că a fost acordat un fond de 30 de mii de euro pentru promovarea Cetăţii „Mikó”. De asemenea, municipalitatea a lansat mai multe licitaţii privind izolarea unor clădiri din oraş: a Galeriei „Nagy Imre”, a clădirii primăriei, a sediului de relaţii cu publicul (fosta clădire a Bancpost), a clădirii teatrului „Csíki Játékszín”, pentru achiziţionarea a zece autobuze electrice şi a unor staţii de încărcare pentru a deservi comunele învecinate, pentru pregătirea documentelor de planificare urbană şi a soluţiilor de oraş inteligent.

„Administraţia centrală impune termene foarte scurte, astfel planificarea devine foarte dificilă şi poate încuraja municipalităţile să depună cereri fără a pregăti temeinic materialul de bază. Pregătim o documentaţie completă şi, prin urmare, ne aşteptăm la o evaluare corectă” – a declarat primarul. 

De asemenea, consiliul a modificat studiile pentru izolarea termică a trei blocuri de locuinţe (aleea Avântului nr. 5, strada Patinoarului nr. 12 şi 14).

Municipalitatea pregăteşte o etapă importantă la privind construcţia noii grădiniţe: se va construi un drum de acces către apartamentele ANL de pe strada Lunca Mare şi vor fi create noi locuri de parcare. Locatarii şi părinţii copiilor care vor frecventa grădiniţa vor putea circula cu autovehiculele personale pe drumul existent între cele două blocuri şi apoi vor putea să vireze la dreapta pentru a ieşi pe drumul de acces cu sens unic care va avea o lungime de 40 de metri. Investiţia are o valoarea estimată de 321 de mii de lei şi va include construirea unui trotuar şi extinderea reţelei de iluminat public. Se estimează că lucrările de construcţie vor dura patru luni.

Proiectul privind restricţiile de circulaţie pe timpul sărbătorilor de Rusalii a fost de asemenea aprobat. Vom oferi informaţii în legătură cu acest subiect zilele următoare.

 

Tanacsules 0527 Ml