chevron_right
Monitorul oficial local

DEPUNEM CERERE DE FINANȚARE PENTRU CONTAINERE INTELIGENTE ȘI UN CENTRU DE COLECTARE A DEȘEURILOR

Okos Hulladek Ro

În urma aprobării Consiliului Municipal, Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc va depune chiar astăzi o cerere de finanțare pentru achiziționarea a 50 de containere inteligente pentru deșeuri și a unui centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar (CAV). Orașul ar urma să atragă în acest scop o finanțare externă suplimentară de 7,62 milioane de lei din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

Noi apeluri au fost deschise în cadrul PNRR, iar cu această ocazie Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc s-a întrunit în ședință extraordinară pentru a adopta hotărâri privind două proiecte care vor fi depuse. Unul este pentru achiziționarea de containere digitale de colectare a deșeurilor, iar celălalt pentru amenajarea unui depozit de deșeuri.

Containerele inteligente de colectare vor fi instalate în mai multe cartiere ale orașului, iar rezidenții vor putea să deschidă aceste containerele cu ajutorul unui card special, sistemul inteligent fiind capabil să măsoare și greutatea deșeurilor aruncate. Costul investiției depășește 3 milioane de lei. Containerele vor fi similare celor de tip dulap deja cunoscute în Miercurea-Ciuc, și vor fi livrate în urma unei proceduri naționale de achiziții publice.

Al doilea proiect adoptat se referă la amenajarea unui depozit pentru colectarea deșeurilor reciclabile, care va fi amplasată pe strada Zorilor nr. 34. Aceasta fiind locația unde își va reloca activitatea operatorul regional de salubrizare Eco-Csík. Conform proiectului, locuitorii vor putea depune gratuit 12 tipuri de deșeuri – tipuri care nu pot fi depozitate la punctele de colectare din oraș din cauza dimensiunilor sau a altor caracteristici: anvelope, mobilier, medicamente expirate, baterii și acumulatori. Pentru realizarea acestui proiect primăria solicită o finanțare de 4,55 milioane de lei.

Okos Hulladek Ro