STRADA PETŐFI ESTE MULT MAI MULT DECÂT O SIMPLĂ STRADĂ PIETONALĂ!
Invităm toți locuitorii din oraș și din zona metropolitană la o sesiune de idei și creativitate pentru a identifica împreună oportunitățile ascunse ale străzii Petőfi Sándor. Scopul este de a identifica cele mai bune idei de dezvoltare privind această zonă. Hackathonul, adică concursul de idei din data de 11-13 noiembrie este deschis tuturor persoanelor, pot participa echipe de maxim trei persoane prin comletarea formularului prin următorul link: https://me-qr.com/FuCGUYa
Există multe posibilități de dezvoltare a străzii pietonale din municipiu, acestea putând fi exploatate în folosul companiilor și clienților acestora, a pietonilor și în general a locuitorilor orașului și a zonei metropolitane. Pentru a se putea identifica aceste oportunități, Primăria Municipiului Miercuea-Ciuc, împreună cu Asociația The House și grupul de lucru „Kohó” au lansat în această primăvară hackathonul comunitar.
În ultimele luni s-au fost desfășurat mai multe așa zise pre-evenimentele. Scopul acestora a fost de a prezenta conceptul de hackathon. Evenimentul principal al Concursului de Idei din Ciuc va fi organizat la Univeritatea Sapientia în perioada de 11–13 noiembrie, înscrierile fiind deja în desfășurare.
Persoanele interesate pot candida individual sau în echipe de maxim trei persoane. Compoziția echipelor va rămâne aceeași, dar acestea vor lucra în grupuri de câte 5-6 persoane pentru a permite un schimb mai mare de idei și observații.
Evenimentul este deschis tuturor și poate fi urmărit la fața locului fără a fi nevoie să vă înregistrați în prealabil. Totodată, în concurs vor participa doar echipele înscrise. Membrii echipei câștigătoare vor primi ca premiu o experiență spa la Castelul Daniel din Tălișoara. Dar adevărata satisfacție morală este că Primăria va pune în aplicare ideea. Numai obstacolele administrative insurmontabile pot crea un obstacol în procesul de aplicare. Juriul concursul este compus din arhitectul șef al Primăriei Miercurea-Ciuc, respectiv din antreprenori, designeri și profesori universitari.