chevron_right
Monitorul oficial local

COMUNICAT DE PRESĂ – Primarul Korodi Attila și consilierii locali au depus jurământul

Alakuloules1

Primarul reales, Korodi Attila și optsprezece membri ai Consiliului Local din Miercurea-Ciuc au depus astăzi jurământul de învestire. În perioada 2024–2028, consiliul municipal va fi format din șaisprezece reprezentanți ai UDMR, doi ai Asociației Maghiare din Transilvania (AMT) și unul al Partidului Social Democrat (PSD).

 

În prezența liderilor bisericești, a laicilor, a foștilor primari, a șefilor de serviciu ai Primăriei și instituțiilor municipale, precum și a presei, primarul Korodi Attila a rostit cuvântul de inaugurare. De asemenea, a fost constituit noul consiliu local, iar primarul împreună cu consilierii locali aleși pentru următorii patru ani au depus jurământul.

„În 2020, când am cerut pentru prima dată încrederea alegătorilor din Miercurea-Ciuc, am prezentat un plan pe zece ani. Am pus la punct o strategie, o echipă și experți pentru a-l implementa. În ultimii  patru ani, nu am pierdut din vedere acest lucru nici măcar o clipă. Rezultatele noastre vorbesc de la sine, nu trebuie să ne fie rușine de nimic! Am reușit să punem lucrurile în ordine în Miercurea-Ciuc în multe domenii și aș dori ca împreună cu echipa mea să continuăm acest lucru” – a declarat primarul Korodi Attila în cuvântul său de inaugurare.

Din partea UDMR au depus jurământul András Hunor-Jenő, Ábrahám Előd-Lajos, Bardócz László, Bors Béla, Füleki Zoltán, Kirmájer Enikő, Sógor Enikő, Szikszai Tamás, Trandafir-OrbánTímea, respectiv consilierii noi: Bogos Ákos, Bogyó-Löffler Mária (și ca decan), Cilip Árpád, Czikó Mária, György László și Veres Ottó-Benjamin. Magyari Zoltán va depune jurământul într-o ședință ulterioară. Din partea AMT  Soós-Szabó Klára și Tőke Ervin au depus jurământul de învestire iar din partea PSD, Vasian Cioancă.

Prefectul Petres Sándor și-a exprimat speranța că noii membrii aleși ai consiliului, care poate au fost adversari în campanie, vor deveni în următorii patru ani colegi și parteneri de echipă în efortul comun, iar primarul din Miercurea-Ciuc va continua să fie un bun gospodar al orașului. Deputatul Hajdu Gábor a subliniat că consiliul local din Miercurea-Ciuc a devenit atât „mai experimentat”, cât și „mai dinamic”, deoarece în următorii patru ani atât generația mai în vârstă cât și cea tânără din oraș vor fi reprezentate în consiliu. Binecuvântarea lui Dumnezeu pentru activitatea administrației orașului și a consiliului a fost cerută de episcopul auxiliar Tamás József.

Cadrul solemn a fost amplificat în mare măsură de contribuția Orchestrei de Cameră din Ciuc.

Alakuloules1