chevron_right
Monitorul oficial local

Un tur ciclist al Ținutului Secuiesc mai special

P1733576

Pentru prima dată în istoria competiției, Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc se extinde dincolo de granițe. Startul se va da pe data de 9 august în orașul Debrecen din Ungaria, evenimentul din acest an fiind astfel rezultatul unei cooperări naționale și reprezintă un pas important pentru a pune Ținutul Secuiesc pe harta Europei ca destinație turistică.


Competiția de nivel 2.2, care se desfășoară și sub egida Uniunii Cicliste Internaționale, prezintă noi provocări: caracterul său internațional nu se datorează doar faptului că vor participa echipe din 8-10 țări, ci și faptului că va fi întărită din punct de vedere geografic prin trecerea granițelor.

„Acesta arată că potențialul de creștere al turului este foarte mare" - a declarat primarul Korodi Attila la conferința de presă de deschidere al evenimentului. El a menționat că această competiție sportivă, care este una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism din România, reprezintă o colaborare exemplară a județelor și orașelor din Ținutul Secuiesc. Prin urmare, ca și în anii precedenți, primăria municipiului Miercurea-Ciuc în calitate de partener strategic contribuie în mod semnificativ la organizarea evenimentului, oferind un sprijin de 210 mii de lei din bugetul propriu. Facem acest lucru pentru că suntem convinși că este o activitate creatoare de valoare și că are un beneficiu direct în consolidarea activităților turistice din cele trei județe "- a subliniat primarul.

La conferința de presă au fost prezenți printre altele Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, Jakab István Barna, vicepreședintele Consiliului Județean Covasna și Gálfi Árpád, primarul municipiului Odorheiu Secuiesc. Edilii au subliniat, de asemenea, aspectul turistic al competiției și importanța unității și solidarității naționale.

Lukács László, organizatorul principal al turului ciclist a prezentat contextul organizatoric și profesional al concursului. Cu un buget total de 1,7 milioane de lei și un fond de premii de peste 15.000 de euro, durata competiției în acest an va fi extinsă la cinci zile.

Prezentarea echipelor va avea loc pe data de 8 august în Debrecen, locația fiind parcul situat lângă stadionul de fotbal DVSC. Startul primei etape de 91,7 se va da tot în localitatea din Ungaria la data de 9 august. Această etapă va fi transmisă în direct pe canalul de sport maghiar M4 Sport. A doua etapă va începe la Târgu Mureș și va continua spre Miercurea-Ciuc. Plutonul va trece prin Sovata, Odorheiu Secuiesc, Lueta, distanța parcursă fiind de 161,6 kilometri. Etapa a treia va lega orașele Miercurea-Ciuc și Sfântu Gheorghe pe o distanță de 136,8 km. Etapa a patra de 144 de kilometri va porni de la Sfântu Gheorghe și se va încheia în Hargita Băi, trecând prin Baraolt și Odorheiu Secuiesc. A cincea și ultima etapă a turului din acest an este o cursă de 149,8 km de la Odorheiu Secuiesc, prin Gheorgheni, până la Miercurea-Ciuc. Ultimii trei kilometri al etapei vor fi parcurși în Miercurea-Ciuc. Toate cele cinci etape vor putea fi urmărite în direct pe site-ul cursei (www. tourofszeklerland.ro).

P1733576