chevron_right
Monitorul oficial local

CONSTRUIM UN LOC DE JOACĂ ULTRAMODERN

A Mesebeli Beka Ka Bb

Zona verde de pe Aleea Avântului se va transforma într-un nou spațiu comunitar pentru toate vârstele: terenul de joacă va avea forma unei broaște și va purta numele de „Broasca din poveste”. Locația va fi un parc de aventură pentru cei mici, dar va găzdui în același timp prima masă publică de teqball din Miercurea-Ciuc, și vor fi instalate mese de șah în aer liber. Acestea din urmă vor fi o noutate în orașul nostru. Proiectul include și renovarea zonei rezidențiale.


Reamenajarea zonei verzi delimitată de către blocurile nr. 5, 7 și 9 de pe aleea Avântului și str. Bradului nr. 5 este un proiect unic: municipalitatea va investi din fonduri proprii 2,18 milioane de lei (inclusiv TVA) în reamenajarea trotuarelor și al aleilor pietonale și va instala o rețea modernă de iluminat public. Bijuteria proiectului va fi un loc de joacă sub forma unei broaște tridimensionale cu tuneluri și diverse elemente de joacă.

„Acest proiect presupune include o reabilitare totală a zonei rezidențiale. Este o noutate pentru orașul nostru, deoarece ne folosim pentru prima oară de niște elemente de amenajare a teritoriului diferite față de cele obișnuite pentru Miercurea-Ciuc. Sperăm să dezvoltăm în viitor spații similare și în alte zone. Dacă condițiile meteo vor permite, spațiul public va fi gata de utilizare până la sărbătorile de iarnă”, a declarat primarul Korodi Attila la conferința de presă de astăzi.

Detaliile proiectului au fost prezentate de către viceprimarul Bors Béla. Astfel vor fi create opt noi locuri de parcare, instalăm 46 de bănci, montăm nouăsprezece stâlpi cu becuri noi, vor fi amplasate coșuri de gunoi, va exista o fântână pentru băut apă (inclusiv pentru animalele de companie) și o pistă de câini. Locul de joacă va include multe dintre accesoriile clasice ale locurilor de joacă, dar va avea și prima masă de teqball în aer liber din oraș. De asemenea, vor fi adăugate două mese de șah și o masă de tenis.

Executantul este firma locală ING Service SRL, iar durata de construcție este de patru luni, un sfert din lucrări fiind deja realizate în primele două săptămâni al construcției. Suntem încrezători în faptul că rezultatul acestui proiect va încânta nu doar copiii din zona rezidențială, ci va deveni una dintre atracțiile municipiului.

A Mesebeli Beka Ka Bb