chevron_right
Monitorul oficial local

2,17 MILIOANE DE LEI ALOCATE PENTRU BURSE

Tanacsules2

2,17 milioane de lei au fost alocate din bugetul de stat municipiului Miercurea-Ciuc pentru cu scopul de a acoperi finanțarea bugetelor școlare. Orașul a primit, de asemenea, finanțare pentru subvențiile activităților cu elevii cu nevoi educaționale speciale cât și pentru costurile de întreținere. Noile sume au fost incluse în bugetul local aferent anului curent în cadrul ședinței de astăzi al consiliului local. În cadrul ședinței au fost modificate hotărârile referitoare la cererile de finanțare pentru reabilitarea unor clădiri publici, cu scopul de a optimiza costurile proprii.

 

Odată cu adăugarea a încă 2.175.000 de lei, suma totală a ajutorului de stat pentru bursele de studii în Miercurea-Ciuc din acest an se ridică acum la 4,63 milioane de lei. În cadrul ședinței extraordinare de astăzi, consiliul local a decis sumele care vor fi alocate pentru fiecare nivel de învățământ. Pe lângă bursă, în bugetul municipiului Miercurea-Ciuc a fost inclusă o altă sumă de sprijin pentru elevii cu cerințe educaționale speciale (CES): 147.000 de lei. De data aceasta, nu au fost prea mulți bani pentru cheltuielile de întreținere – doar 37.000 de lei – dar anul acesta suma realocată din fondurile de stat în acest scop a ajuns deja la 5,6 milioane de lei.

Pe lângă modificarea bugetului consiliul a luat decizia de a nu cheltui 175 mii de euro din surse proprii pe instalarea de stații de încărcare electrică în cadrul proiectului de renovare a trei clădiri publice (sediul primăriei, centrul de relații cu clienți al primăriei, precum și Teatrul „Csíki Játékszín”). Motivul pentru acest demers este faptul că orașul a depus mai multe proiecte pentru instalarea de stații de încărcare electrică. Astfel municipalitatea poate să cheltuiască suma amintită în alte scopuri.

 

Tanacsules2