chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

CSÍKSZEREDAI OKTATÁS FEJLESZTÉSE: OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK KORSZERŰSÍTÉSE

Fejlec 01

Csíkszereda Megyei Jogú Város kedvezményezett minőségben írta alá a csíkszeredai oktatási intézmények felszerelését bútorokkal, oktatási segédanyagokkal és digitális eszközökkel támogató projektet. Az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) finanszírozásában megvalósuló projekt kódja: F-PNRR-Dotari-2023-5850. A megvalósítás időszaka 2023. július 27.–2024. december 31.  

Összesen 18 oktatási intézmény (óvodák, általános és középiskolák), valamint a Csíkszeredai Iskolás Sportklub (ISK) és a Tanulók Háza új felszerelésekkel gazdagodik, amelyek jelentős hatással lesznek az oktatási folyamatokra. A beruházástól az oktatás minőségének javulása várható.  

A beruházás főbb elemei: 

• 442 tanterem lesz felszerelve új bútorokkal, biztosítva a tanulók és tanárok számára egy kényelmes és korszerű oktatási környezetet.  

• 436 tanterem IT-felszereléssel lesz ellátva, hozzájárulva az oktatás digitalizációjához és elősegítve a diákok digitális kompetenciáinak fejlesztését.  

• új felszereléseket kap 18 természettudományi profilú tanterem (ebből 9 digitális eszközökkel lesz felszerelve), 14 informatikai laboratórium és 21 egyéb tantárgyú laboratórium, biztosítva a interaktív tanuláshoz szükséges erős alapot.  

• 18 pszichopedagógiai terem és 14 sportterem új eszközökkel lesz felszerelve, támogatva a diákok fizikai fejlődését, valamint a pszichológiai és támogatói tanácsadást.  

• 4 szakképző iskolai műhely modern eszközökkel lesz felszerelve, lehetőséget teremtve a diákok számára a gyakorlati képességeik és szakmai készségeik fejlesztésére.


A projekt a Felsőoktatási, Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Végrehajtó Egység (UEFISCDI) ügykezelésében valósul meg az Oktatási Minisztérium nevében, és az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) C15 Oktatás komponense finanszírozza.  

A beruházás teljes értéke 26.720.787,97 RON, 100%-ban vissza nem térítendő forrásból finanszírozva.

Sajtóközlemény