chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

MEGNYITOTTUK A MESEBELI BÉKA JÁTSZÓTERET

Beka Felulnezet

A műszaki átvételezés megtörtént, ennek nyomán pedig ma reggel megnyitotta kapuit a Tudor negyedi Mesebeli béka játszótér. Kicsik és nagyok biztonságosan birtokba vehetik Csíkszereda legújabb gyöngyszemét.

 

Korodi Attila polgármester és Bors Béla alpolgármester ma reggel eltávolították az építőtelep-feliratokat és kinyitották a kapukat a Lendület sétány 5., 7. és 9. szám, valamint a Fenyő utca 5. szám alatti tömbházak által közrezárt övezetben.

„Csíkszereda számára etalon ez a közösségi tér: célunk az, hogy minden későbbi, új építésű játszótéren visszaköszönjenek azok az elemek és az a koncepció, amely a Mesebeli békát jellemzi” – nyilatkozott Korodi Attila polgármester a kapuk megnyitását követően.

A korábban meglehetősen lepusztult zöldövezetben létrejött egy békát formáló háromdimenziós alakzat, amely a játszótér központi elemét képezi. A játszótér gumiborítású békáján többek között hinták, ugrálók, mászkálók, alagút és egy hangszerparkelem is található. Emellett külön elkerített részeken elhelyezték a város első teqball-asztalát, kialakítottak egy korszerű fitneszparkot és egy modern kutyafuttatót is. 

A beruházás részeként lakóövezeti felújítás is történt. Ennek részleteit Bors Béla alpolgármester ismertette: sétányok mellett 8 parkolóhely létesült, 19 közvilágítási oszlop gondoskodik az éjszakai fényekről, kihelyeztek 46 padot, ivókutat (házi kedvencek számára is), sakkasztalt és kerékpárlekötőket.

A beruházást Csíkszereda a saját költségvetéséből finanszírozta, a teljes költség megközelítette a 2,5 millió lejt.

Beka Felulnezet