chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

Falu a városban

fesztivál családi program agronómia kiálltás vásár
calendar
Temesvári sgt. 37. sz.
Esemenyek 2023 Faluavarosban

"Falu a városban" címmel egyedülálló akciót tartanak a vidéki élet népszerűsítésére Csíkszeredában, amellyel a szervezők arra tesznek kísérletet, hogy a városlakókat közelebb hozzák a vidéki gazdaságokhoz, és megértessék velük a városok nyüzsgésétől távol élők erőfeszítéseit.

A Temesvári Sgt. 37 szám mellett lévő mezőn különleges helyszínt alakítanak ki, ahová különböző állatokat visznek, a sertésektől, tehenektől, juhoktól, kecskéktől, lovaktól és bivalyoktól kezdve a csirkékig és kacsákig. A kiállításon számos nagy teljesítményű mezőgazdasági eszköz, valamint a vidéki gazdák által használt szekerek és egyéb eszközök is megtekinthetők. A gyerekek játszhatnak a szénában, etethetik az állatokat, simogathatják őket, a felnőttek pedig kipróbálhatják, hogyan kell traktort vezetni vagy láncfűrésszel fát vágni, teheneket fejni, sőt, még a megfejt tejet is megihatják. 

Az idei rendezvény mottója: 

"Azokért, akik három évvel ezelőtt még túl picik voltak; azokért, akik mindig is nagyon szerették az eseményt; azokért, akik megízlelnék a falusi életet; azokért, akik önfeledt családias hétvégére vágynak."

Főszervező: Hargita Megyei Fiatal Gazdák Egyesülete

Bővebben
Esemenyek 2023 Faluavarosban