chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

Projektjeink

A város gazdasági fejlődésének kulcspillére az erős, magas hozzáadott értékkel jellemezhető vállalkozások jelenléte, bevonzása, megalakulásának támogatása. Csíkszereda Gazdaságfejlesztési és Digitalizációs irodájának projektjei ezt a célt szolgálják.


  • Csíkszeredai Ipari Park 

Az ipari park lehetőséget nyújt a helyi vállalkozások növekedésére, illetve a lehetséges új beruházások megvalósítására is. Terv szerint egy nagyságrendileg 20 hektáros területetet alakít át a város ipari parkká, kialakítva a megfelelő közművesítést, közúti infrastruktúrát.

Részletek: /files/download/documents/Project Brief IpariPark.pdf


  • Ipari inkubátor és képzőközpont 

Az előkészítés alatt álló beruházás szerepe, hogy klasszikus inkubátorházként az ipari tevékenységet folytató vállalkozások létrejöttét és fejlődését támogassa. A támogatás része a kedvezményes irodabérlés és inkubációs, valamint akcelerátor programok mellett modern ipari gépekkel és berendezésekkel felszerelt csarnok kedvezményes használatának lehetősége.

A beruházás másik szerepe a szakmai tudás megalapozását célzó képzőközpont létrehozása és működtetése. A képzőközpontban a városban működő, vagy itt ipari tevékenység folytatását tervező vállalkozások számára munkaerő képzését célzó, illetve szaktudást növelő képzési programok lesznek biztosítva, amelyek a teljes Székelyföldre kiterjedő képzési lehetőségeket fognak nyújtani.

Részletek:/files/download/documents/Project Brief IpariInkubacio.pdf


  • Coworking iroda

Kapocs coworking irodánk egy olyan inspiráló környezetet biztosít, melyben az emberek függetlenül mégis közösségben dolgozhatnak. 
Lehetséges benne az egyéni csendes koncentrációt igénylő munkavégzés, de különböző programokon keresztül egy közösség részévé válás is. 
Előadások, workshopok, kerekasztal beszélgetések, képzések, mentorálás, vállalkozás fejlesztéssel kapcsolatos tematikus estek helyszíne.

Részletek:www.kapocs.space

1 2