chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

Gazdasági konzultatív tanács

A Gazdasági Konzultatív Tanács (továbbiakban GKT) jogi személyiség nélküli, konzultatív jellegű struktúra, amelyet Csíkszereda Önkormányzata hozott létre a 372/2021 -es Helyi Tanácshatározat által. Ez a fórum, amely egyben az intézményes kommunikáció eszköze is, azért jött létre, hogy szorosabb és előbb kapcsolat alakulhasson ki az önkormányzat és a vállalkozói szféra között, a térség gazdasági, technológiai fejlesztése érdekében. 

Az önkormányzat célja, hogy ezzel a konzultatív fórummal olyan szervezett keretet biztosítson a vállalkozói szféra számára, amely által a vállalkozók részt vehetnek az őket érintő helyi döntésekben..

A GKT működésének alapja a közigazgatási egység és az üzleti szféra együttműködése, amely keretet teremt a gazdasági jellegű projektek megvitatására és gazdasági, üzleti célú közpolitikák végrehajtására.

A GKT kéthavonta ülésezik, ezeket a munkamegbeszéléseket a város polgármestere irányítja és az üléseken részt vesznek a vállalkozói szervezetek képviselői, az alpolgármesterek, a helyi tanács szakbizottsági elnökei, valamint meghívott gazdasági szakértők. A GKT titkársági feladatait az önkormányzat Gazdaságfejlesztési és Digitalizációs Irodája látja el. 

A GKT tagja lehet bármely vállalkozói szervezet, amely rendelkezik jogi személyiséggel, Csíkszeredában van bejegyezve, igazolhatóan a vállalkozók érdekében folytat tevékenységet, és a GKT-ban való részvételre jelölt két képviselője csíkszeredai lakhellyel rendelkezik vagy csíkszeredai munkaadónál dolgozik.A GKT tagjai jelenleg a következő vállalkozói szervezetek:


Amennyiben bővebb információkat szeretnének a GKT-ról, írjanak nekünk: 

[email protected]

[email protected]