chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

STUDIO 9 - kiállításmegnyitó

kiállítás
calendar
Megyeháza Galéria
Esemenyek 2024 Studio9

Ismét új kiállítással várja látogatóit a Studio 9 – kilenc csíkszeredai képzőművész csoportosulása a Megyeháza Galériában. Bár tagjait tekintve egy időnként változó összetételű csoportról van szó, a helyi közönségnek nem kell őket bemutatni, hiszen több mint másfél évtizede évi rendszerességgel Csíkszereda a kiindulópontja újabb és újabb vándorkiállításaiknak. A Studio 9 nem egy műhely, bár neve azt sejteti, mégis egy erős közösség, változó időket, hullámvölgyeket megélt, egymást értő alkotók közössége. Egyre stabilabb jelenlétükkel, rendszerint különböző városokba és országokba vándoroltatott kiállításaikkal egy mind karakteresebbé váló alkotóközösség képét sikerült kialakítaniuk, rálátási lehetőséget teremtve a helyi képzőművészet egy meghatározó szegmensére, annak alakulására.

Kiállítanak: Bara Barnabás, Gergely Miklós Csaba, Gergely Zoltán, Kristó Róbert, Ráduly Mária Piroska, Szabó Árpád, Turcza László, Váncsa Mónika, Xantus Géza.

A kiállítást megnyitja Túros Eszter művészettörténész.

A kiállítás 2024. május 9-ig tekinthető meg.

Szervezők: Hargita Megyei Kulturális Központ, Megyeháza Galéria, Hargita Megye Tanácsa.

A HMKK által szervezett kulturális eseményeken személyes adatokat rögzítünk és őrzünk meg hang-, kép- és videófelvétel formájában.

Bővebben
Esemenyek 2024 Studio9