chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

TILTAKOZUNK A KÖZIGAZGATÁSI REFORMKÉNT BEMUTATOTT KORMÁNYRENDELET-TERVEZET ELLEN!

Img 7136 3000px Ml 03

Csíkszereda tiltakozását fejezi ki a kormány költségcsökkentést szolgáló, átgondolatlan rendelettervezete ellen. A Szakszervezetek Művelődési Házának homlokzatáról ma eltávolítottuk a rangos eseményeket hirdető bannereket, és hűlt helyükön csupán egyetlen óriásbanner üzeni, mi mindent veszít Csíkszereda, ha a kormány nem gondolja meg magát.

 

A Sógor Enikő alpolgármester által felolvasott szöveget alább közöljük:

„Ma átiratot küldtünk Marcel Ciolacu miniszterelnöknek, Marcel Boloș pénzügyminiszternek és Petres Sándornak, Hargita megye prefektusának.

A levélben felhívtuk a figyelmüket arra, hogy a közigazgatási reformként bemutatott kormányrendelet-tervezet Csíkszereda esetében felbecsülhetetlen károkat okozna az intézményrendszerünkben, továbbá ellehetetlenítené a Csíkszeredát pezsgővé, vonzóvá, identitásában erőssé tevő eseményeink, rendezvényeink szervezését, támogatását.

Városunkban az elmúlt 30 évben létrejött három nagyon erős kulturális intézmény és egy sporttevékenységeket biztosító önkormányzati klub.

Nagyon fontos felismernie a kormánynak, hogy a megyeszékhelyünkön a múzeum, a színház és a néptáncegyüttes, valamint a Városi Sportklub működése is megszűnik, ha elfogadják az önkormányzatok költségvetési döntéseit korlátozó rendeletet.

Sokak elképzelésével ellentétben számunkra a tét most nem az önkormányzatok karcsúsítása, hanem az identitásunk megőrzése, a közösségünk megerősítése, a fiataljaink itthontartása, illetve hazavonzása.

Határozottan tiltakozunk a tervezet ellen, és minden eszközzel kiállunk intézményeink és a jövőnk érdekében!”

Az esemény élő videójának linkje: https://tinyurl.com/44m6vzce

Bővebben: https://tinyurl.com/567358pc

Img 7136 3000px Ml 03