chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

KÉSZÍTHETIK DOSSZIÉJUKAT A HELYI RONCSAUTÓPROGRAMRA BEJELENTKEZETTEK

Rabla Leadas Hu

A Környezetvédelmi Alap (Administrația Fondului pentru Mediu – AFM) elbírálta a helyi roncsautó program online jelentkezéseit, és továbbította a programban résztvevő önkormányzatoknak a jóváhagyottak listáját. Csíkszeredában 187 használt autó forgalomból való kiírását igényelték.

 

Az ügyintézés oroszlánrésze most kezdődik: a sikeresen pályázó személyek október 9-től, hétfőtől nyújthatják be dossziéjukat Csíkszereda Városházára e-mailben vagy személyesen.

Az iratcsomónak a következőket kell tartalmazniuk:

  • kérelem;
  • személyi igazolvány (másolat);
  • igazolás (certificat de atestare fiscală) az országos közpénzügyi igazgatóságtól, hogy a kérelmezőnek nincs köztartozása;
  • a gépjármű tulajdonjogát igazoló iratok (másolat);
  • GDPR-nyilatkozat;
  • esetenként: közjegyző által hitelesített felhatalmazás (eredeti).

* A helyi költségvetés irányába történő esetleges tartozásokat a iratcsomó leadásakor ellenőrizzük.

A fenti dokumentumokat tartalmazó iratcsomó eljuttatható elektronikus formában a [email protected] e-mail-címre. Ez esetben figyelni kell, hogy a csatolmányban levő dokumentumok összmérete ne haladja meg a 25Mb-ot!

A dosszié személyesen is benyújtható a városháza 42-es számú irodájában október 9-től, naponta 8 és 12 óra között. A hatékonyság és gyorsaság érdekében javasoljuk az online ügyintézést!

 

A városháza munkatársai átveszik és ellenőrzik az iratcsomókat, majd a pozitívan elbírált kérelmek benyújtóit e-mailen értesítik a további lépésekről. Az autó leadását és a forgalomból való kiíratását követően Csíkszereda Városháza és a kérelmező szerződést köt, majd ennek alapján történik meg a járművenként 3000 lej értékű kifizetés.

 

Az eljárás részletes leírását – benne a támogathatósági feltételeket – ide kattintva olvashatja.

 

Rabla Leadas Hu