chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

2,17 MILLIÓ LEJT KAPTUNK ÖSZTÖNDÍJAKRA

Tanacsules2

Állami visszaosztásokból 2,17 millió lej jutott Csíkszeredának az iskolai ösztöndíjak fedezésére. Emellett a sajátos nevelési igényű diákok szubvenciójára, valamint oktatási intézmények fenntartására is pénzt kapott a város. Az önkormányzati testület mai ülésén belefoglalták az új összegeket az idei költségvetésbe, továbbá három középület-felújítás esetében költség-optimalizálás érdekében módosítottak a pályázaton.


Újabb 2.175.000 lejjel kiegészülve immár 4,63 millió lejnél tart az az összeg, amelyet állami támogatásból tanulmányi ösztöndíjakra költhet Csíkszereda. Az önkormányzati testület a mai soron kívüli ülésén a tanintézmények szintjére lebontott összegekről döntött. A tanulmányi ösztöndíj mellett a sajátos nevelési igényű tanulók számára nyújtott támogatás újabb összegét is költségvetésébe foglalhatta Csíkszereda: a „CES”-es diákok számára 147 ezer lejt osztott le a testület. Fenntartási költségekre ezúttal nem jutott sok pénz – mindössze 37 ezer lej –, ezzel kiegészülve viszont idén már 5,6 millió lejre kerekedett az állami forrásból erre a célra visszaosztott összeg.

A testület a költségvetés-kiegészítésen túl a kiadások optimalizálása érdekében 175 ezer eurós beruházásrészt illetően hozott felelős döntést, miszerint három középület-felújítás esetében (városháza székhelye és ügyfélközpontja, valamint a Csíki Játékszín) nem terheli a város saját hozzájárulását elektromos töltőállomások telepítésével. A városnak ugyanis több pályázata is vonatkozik elektromos töltőállomások telepítésére, ezért módosították a pályázati kérelmet, így a város több mint 860 ezer lejt költhet el optimálisabb célokra.

Tanacsules2