chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

SZÁZ ALAKBA...

lemezbemtató könyvbemtató Magyar Kultúra Napja Petőfi 200
calendar
Kájoni János Megyei Könyvtár
Esemenyek 2023 Megyeikonyvtar Magyarkulturanapja

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára - a Petőfi Emlékév és a Magyar kultúra napja tiszteletére szervezett zenés estre, lemez-és könyvbemutatóra várják a közönséget a Kájoni János Megyei Könyvtárba, 2023. január 25-én, szerdán délután 18 órára. 

A Vámszer Géza Művészeti Népiskolában Sinha Róbert nemzetközi hírű gitárművész vezetésével tartott, Átjárók című tehetséggondozó program résztvevői a dalszerzés és versmegzenésítés területén próbálhatták ki alkotótehetségüket. Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára készülve, a program résztvevői közösen rögzítettek egy lemezt Petőfi-versmegzenésítésekből. A dalokról, versekről és Petőfiről Prohászka Rád Boróka, a versmegzenésítések témakör oktatója és Sinha Róbert, a program vezetője egy könyvet is írtak együtt, amely a lemezzel közös kiadványként a Gryllus Kiadó gondozásában és Hargita Megye Tanácsának támogatásával jelent meg 2022 decemberében.

A könyvet bemutatja dr. Tódor Erika egyetemi professzor.

Fellépők: Egyedi Ábel, Elekes Zoltán, Kovács István, Lorenzovics Nikoletta, Majla Géza, Páll András, Tamás Balázs, Xántus Lehel, valamint Prohászka Rád Boróka és Sinha Róbert.

A program szervezői: a Vámszer Géza Művészeti Népiskola és a Kájoni János Megyei Könyvtár, Hargita Megye Tanácsának támogatásával.

Bővebben
Esemenyek 2023 Megyeikonyvtar Magyarkulturanapja