chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

Hogyan lehetnék jobban? Elakadásaim feloldása

előadás Pál Feri
calendar
Szakszervezetek Művelődési Háza
Esemenyek 2023 Szakszervezetek Palferi

Pál Feri nyolc hosszú év után újra Erdélyben tart előadás-sorozatot a Nyitott Akadémia szervezésében. 

Csíkszeredában 2023. december 6-án 18 órától a  "Hogyan lehetnék jobban? Elakadásaim feloldása" címmel tart előadást a Szakszervezetek Művelődési Házában.

Jegyek online vásárolhatók a www.nyitottakademia.hu oldalon - TELTHÁZ!


Pál Feri (Feri atya) római katolikus pap, mentálhigiénés tanácsadó

1966. június 29-én született Budapesten. Fiatalkorában aktív, később főállású sportoló volt a Budapesti Vasasnál. Volt válogatott kerettag, 1987-ben pedig felnőtt magyar magasugró bajnok lett. 1996. június 15-én szentelték pappá Esztergomban. Szentelése után előbb káplánként szolgált Terézvárosban, majd Rákoskeresztúron, 2002-től pedig plébánosként Óbudán. 2005-től a SOTE Mentálhigiéné Intézet munkatársa.

Pál Ferenc papi pályafutásának kezdetétől tart heti rendszerességgel hittanórákat, előadásokat fiataloknak pszichológia ‑ teológia ‑ mentálhigiéné témakörében. Az előadások tematikája meglehetősen tág, érinti a spiritualitást és a társadalomtudományokat. A közösségi és családi konfliktusoktól, a személyes lelki egyensúly kérdésein és a párkapcsolati ‑ házassági problémákon át a transzcendenciához fűződő kapcsolat problematikájáig terjed. Pál Ferenc katolikus papként is fontosnak tartja, hogy az előadásai mindenkinek szólhassanak: bárki bejöhet, nem kell semmi elvárásnak megfelelni, elég a hallgató nyitottsága.

A fiatalok számára érzékeny témaválasztás és a sajátos előadásmód következtében a kezdetben többnyire csak katolikus fiatalokat vonzó előadások rövid idő alatt igen népszerűek lettek. A hallgatóság mára életkori és vallási tekintetben is heterogénnabbá vált.

Bővebben
Esemenyek 2023 Szakszervezetek Palferi