chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

Adventi gyertyagyújtás

Advent Karácsony vallás liturgia
calendar
Központi park
Gyertyagyujtas Fb Cover

Van valami, ami megosztva sem fogy, hanem sokkal inkább szaporodik. Ez az öröm és a szeretet. Vannak időszakok, amikor a munkás, néha terhes hétköznapokat valami könnyedség oldja fel, valahogy minden szebb. Ez pedig nem más, mint az advent, a várakozás időszaka. És mindezt közösségben megtapasztalni felemelő érzés!

Egymásra figyelve várjunk együtt a Fényre idén is! Szeretettel hívjuk városunk apraját-nagyját a szeretet ünnepét megelőző közös várakozásra: találkozzunk az ünnepi fényárba burkolózó központi parkban felállított karácsonyfánál, gyűljünk az adventi koszorú köré, és éljük át közösen az örömet.

Advent első vasárnapján, december 3-án 17 órától Sebestyén Ottó csíkzsögödi plébános tartja az áhítatot, és a Nagy István Művészeti Középiskola 9–12. osztályos diákjai énekelnek, zenélnek.

A második vasárnapon (december 10-én) a csíksomlyói kegytemplom kórusa vállalta a zenei szolgálatot, és Urbán Erik atya osztja meg ünnepi gondolatait.

A harmadik vasárnapon (december 17-én) Solymosi Alpár unitárius lelkész szavai és a József Attila Általános Iskola Csicsergők kórusának csilingelő hangja teszi még meghittebbé az öröm vasárnapját.

Mivel az utolsó adventi vasárnap december 24-re esik, az áhítatot egy nappal hamarabb, december 23-án, szombaton tartjuk. Ez alkalommal Küsmödi Csongor-Ignác, a Szent Kereszt-plébánia segédlelkészének elmélkedése, valamint a Psallite együttes dalai emelik az együttlét színvonalát.


Bővebben
Gyertyagyujtas Fb Cover