chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

36. Csűrdöngölő gyermek- és ifjúsági néptánctalálkozó

néptánc
calendar
Szabdság tér
Esemenyek 2024 Csurdongolo

A Csűrdöngölő gyermek- és ifjúsági néptánctalálkozó újra köszönti a tavaszt és ünnepli a néptáncot! Pünkösd előtti pénteken gyűlnek össze a csíki régió néptánccsoportjai, valamint Gyergyóból, Gyimesből, Kászonból és Moldvából is érkeznek csoportok. Ez a találkozó az összefogás eredménye, ahol mindenki – szervezők, oktatók, szülők és támogatók – közösen képviselik a közösségüket, és hozzájárulnak egy-egy csoport sikeréhez, összességében pedig a találkozó létrejöttéhez. A Csűrdöngölő hosszú évek óta őrzi hagyományait az András Alapítvány szervezésében és a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes közreműködésével, akik hisznek abban, hogy a néptánc és a népi kultúra fontos és értékes befektetés a jövőbe. 

A Hargitai Megyenapok keretében zajló idei találkozó május 17-én, Csíkszereda főterén hirdeti az örömet és az ünnepet, amelyet a néptánc és a közösségek jelentenek számunkra.

A rendezvény támogatója a Kulturális és Innovációs Minisztérium a Csoóri Sándor Alapból. A Hargitai Megyenapok keretében társszervező a Hargita Megyei Kulturális Központ és Hargita Megye Tanácsa.


Bővebben
Esemenyek 2024 Csurdongolo