chevron_right
Monitorul oficial local

STRADA EROILOR VA CĂPĂTA O NOUĂ FAȚĂ, ADECVATĂ UNUI ORAȘ CIVILIZAT

Hosok1

O problemă mai veche va fi rezolvată în urma lucrărilor deja începute pe primul tronson al străzii Eroilor. Pe timp de ploaie, locuitorii și persoanele care soseau la patinoar aveau dificultăți în a se deplasa din cauza acumulării constante a apei pluviale. Reabilitarea sistemului de canalizare, refacerea carosabilului, semnalizarea prin marcaje a parcărilor și extinderea iluminatului stradal vor face din această parte al orașului un loc prietenos și sigur pentru locuitorii din această zonă.

„Anul acesta am considerat că este important să îmbunătățim căile de acces spre strada Brașovului. A fost finalizată strada Patinoarului și tronsonul străzii Kossuth Lajos spre gara CFR, iar odată cu reabilitarea străzii Eroilor circulația în centrul orașului va fi mult mai facilă. Pe de altă parte această mică zonă rezidențială din zona străzii Eroilor merită o infrastructură mai civilizată" - a declarat primarul Korodi Attila în cadrul unei conferințe de presă organizată în zona rezidențială amintită.

Bors Béla, viceprimarul municipiului, în privința lucrărilor de pe strada Eroilor a declarat că lucrările de reabilitare al sistemului de canalizare a apelor pluviale a început deja la sfârșitul lunii septembrie. Lucrările subterane vor fi urmate de realizarea noii fundații de pe partea carosabilă, încheindu-se cu asfaltarea tronsonului de drum de la intersecția străzii Eroilor cu strada N. Bălcescu până la sediul Direcției Județene de Tineret și Sport Harghita. În zonă va fi reabilitată de asemenea locurile de parcare și insula de colectare a deșeurilor. Conform celor relatate de viceprimar, modernizarea rețelei de iluminat public planificată pentru anul viitor va fi realizată și pe strada în cauză, vor fi instalate în total 21 de noi stâlpi de iluminat.

Lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul lunii octombrie, în funcție de condițiile meteorologice. „Prin urmare, pentru următoarele două-trei săptămâni, rugăm fanii hocheiului care vin la meciuri să folosească parcările dintre Piața Libertății și Piața Cetății, sau pe cele din apropierea teatrului sau a muzeului" – a precizat primarul Korodi Attila.

Hosok1