chevron_right
Monitorul oficial local

REABILITAREA TERMICĂ A BLOCURILOR DE LOCUIT: URMEAZĂ FAZA DE PROIECTARE

26blokk

Nu scade entuziasmul în Miercurea-Ciuc în privința reabilitării termice a blocurilor: astăzi am semnat un contract pentru proiectarea lucrărilor de termoizolare a 26 de blocuri de locuit. Finanțarea este asigurată deja, pentru zece dintre blocuri, ceea ce asigură continuitatea reabilitării termice.

 

Municipalitatea a semnat un contract în valoare de 810.340 de lei cu firma Concrete & Design Solutions SRL din București pentru proiectarea lucrărilor de reabilitare termică a 26 de blocuri de locuit.

„În 6 luni vom primi planurile tehnice detaliate și vom putea începe procesul de licitație pentru execuția lucrărilor de reabilitare a zece blocuri. Sperăm că între timp vor fi aprobate ghiduri de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional și atunci vom depune imediat cererea de finanțare pentru celelalte șaisprezece blocuri de locuit" – a declarat primarul Korodi Attila în cadrul unei conferințe de presă organizate cu ocazia semnării contractului.

Lucrarea include întocmirea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) și a proiectelor tehnice finale.

Au fost deja semnate contractele de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru următoarele zece blocuri: strada Revoluției din Decembrie nr. 13, aleea Pictor Nagy István nr. 12/A, strada Gál Sándor nr 2–4, strada Kossuth Lajos nr. 17, 19, 21, 21, 23, aleea Avântului nr. 2, 4, strada Márton Áron nr. 1/AB.

În același timp, contractul semnat astăzi vizează următoarele clădiri: aleea Ciocârliei nr 4/A, strada Kossuth Lajos nr. 10, 12/AB, 14, 16/AB, 18, Piața Libertății nr. 2, 4, 6, 8, respectiv 7, 9, 11, 13, 15, strada Müller László nr. 2/AC.

De asemenea fost finalizată licitația pentru proiectarea lucrărilor de reabilitare a altor 25 de blocuri, iar contractele pentru acestea vor fi semnate în curând.

26blokk