ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

MUNICIPALITATEA AR CUMPĂRA IMOBIL PENTRU CENTRU DE INCUBARE INDUSTRIALĂ


Municipalitatea a decis astăzi, în cadrul şedinţe extraordinare, să îşi declare intenţia de a cumpăra un imobil în scopul realizării unei incubator de afaceri şi a unui centru de formare cu profil industrial. De asemenea, au făcut un pas important în procesul de amenajarea locurilor de joacă în cartierele periferice ai oraşului.

 

 

Trei angajamente importante ale conducerii Primăriei au ajuns la o etapă importantă: în cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a adoptat hotărâri privind realizarea centrului de incubare industrială, amenajarea terenurilor de joacă pe imobile bisericeşti, respectiv în tema cooperării cu Serviciul Public Salvamont şi Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita.

Pentru Centrul de incubare industrială se caută o clădire de cel puţin 500 de metri pătraţi pentru birouri şi centru de formare, respectiv o clădire tip hală de producţie de cel puţin 1 500 de metri pătraţi (cu suprafaţă de depozitare). Toate acestea trebuie să fie însoţite de o suprafaţă minimă de 1 500 metri pătraţi de spaţiu liber pe care se pot amenaja locuri de parcare.

„Ne-am dori să cumpărăm un imobil existent dar nefolosit, cu acces din zonele publice, cu un sistem de birouri, o hală industrială şi dotată cu utilităţi, unde să putem începe activitatea din a doua jumătate a anului viitor. Toate acestea ar urma să fie implementate împreună cu membrii Consiliului Consultativ Economic (Camera de Comerţ a judeţului Harghita, Asociaţia Întreprinzătorilor din Ciuc, Asociaţia Economiştilor Maghiari din România – filiala Miercurea-Ciuc, IT-Cluster)" – a declarat primarul Korodi Attila.

De asemenea, consiliul a decis despre aprobarea luării în folosinţă gratuită a unor suprafeţe de teren din partea parohiilor romano-catolice din Topliţa-Ciuc, Şumuelu-Ciuc şi Jigodin, cu scopul de a crea locuri de joacă pentru copii. Parohiile au donat 50 de metri pătraţi de teren în acest scop, care va fi pus la dispoziţie gratuit timp de 10 ani în beneficiul oraşului.

În acest an, pentru prima dată Primăria are intenţia de a sprijini financiar Serviciul Public Judeţean de Salvamont şi Salvaspeo. Ca o condiţie prealabilă, astăzi a fost modificată statul de funcţii a Primăriei, astfel se pot semna un contract de servicii pentru consolidarea cooperării.

 

16 noiembrie 2021

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO