ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

SE ÎMBUNĂTĂŢEŞTE SIGURANŢA RUTIERĂ


O nouă trecere de pietoni a fost amenajată pe strada Iancu de Hunedoara, iar una existentă pe strada Topliţa a fost „mutată” pentru o vizibilitate mai bună. O serie de alte măsuri vor servi siguranţa pietonilor, în timp ce modificarea traficului pe partea superioară a străzii Nicolae Bălcescu – ceea ce va deveni un sector cu circulaţie pe ambele benzi – va fi în beneficiul automobiliştilor.

 

 

Viceprimarul Bors Béla şi şeful Serviciului de gospodărire din cadrul Primăriei, Lázár Péter au susţinut astăzi, 28 octombrie, o conferinţă de presă în faţa Şcolii Gimnaziale Xantus János din Topliţa-Ciuc pe tema siguranţei rutiere.

Alegerea locaţiei a fost motivată de faptul că trecerea de pietoni din faţa şcolii a fost „mutată” la aproximativ 30 de metri mai sus pe drum, deoarece cea anterioară era prea aproape de curbă, şi prin urmare n-a oferit o vizibilitate suficientă.

În acelaşi timp, în urma solicitării locuitorilor a fost creată o nouă trecere de pietoni pe strada Iancu de Hunedoara, la intersecţia cu strada Culmei.

În acest an, asigurarea trecerilor va continua cu montarea iluminatului special la şase treceri de pietoni: câte două pe străzile Lunca Mare, Braşovului şi Inimii. În anul viitor va continua lipirea suprafeţelor speciale pentru a facilita traversarea nevăzătorilor, la fel va continua vopsirea trecerilor în trei culori, precum şi aducurea la cotă în beneficiul persoanelor cu cărucioare, biciclete şi trotinete.

Pentru a asigura siguranţa conducătorilor auto, în acest an au fost deja instalate 16 oglinzi convexe peste tot în oraş, iar alte patru oglinzi vor fi instalate în săptămânile următoare pe aleea Pictor Nagy István, pe străzile Szék, Revoluţiei din Decembrie şi Mézesek. Totodată, trecerea la nivel cu calea ferată recent renovată de pe strada Poienii va fi iluminată cu LED-uri speciale.

Şoferii se pot pregăti deja pentru o schimbare importantă în trafic: tronsonul străzii Nicolae Bălcescu cuprins între strada Patinoarului şi Piaţa Cetăţii va fi în curând din nou cu dublu sens. Lucrările pregătitoare (semnalizare rutieră, vopsire) s-ar putea începe încă din această săptămână – a declarat viceprimarul Bors Béla.

 

28 octombrie 2021

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO