chevron_right
Monitorul oficial local

SCRIPCARUL PE ACOPERIȘ

teatru spectacol Abonament Don Juan
calendar
Teatrul "Csíki Játékszín"
Esemenyek 2023 Csikijatekszin Hegedus A Hazteton

Abonament Don Juan | Sala mare

Renumitul musical Scripcarul de pe acoperiș a fost jucat pe Broadway din 1964, și a devenit o piesă care revine din nou și nou pe scenele lumii întregi. Povestea piesei de succes este plasată în micul sat ucrainean Anatevka, la începutul anilor 1900, într-o perioadă istorică plină de suferințe și prezintă niște personaje cu caractere specifice. Povestea, deseori tragicomică, alteori emoționantă a piesei, prezintă cu splendoare o lume care se străduiește să găsească echilibrul dintre tradiție și modernitate, o poveste, care ne dă de gândit și astăzi.

Chagall, pictorul evreu-rus de renume mondial, a creat figura muzicantului bărbos, care, balansându-se pe acoperișurile unui mic sătuc, dă voce tuturor bucuriilor, viselor, suferințelor, luptelor și vicisitudinilor acestei mici comunități. Un scripcar pe acoperiş! Nebunie curată, nu-i aşa? Totuși, întruchipează acea frumusețe riscantă care te absoarbe, care dezvăluie imposibilul, neștiutul și absurdul: este, precum viața însăși.

Chiar dacă am putea relata povestea lui Reb Tevje și a familiei sale într-o multitudine de feluri, un lucru e cert: povestea lor e și povestea noastră comună, prin care privim în trecut și și în viitor. Este o dragoste nesfârșită și senină pentru viață. 

????   Biletele pot fi achiziționate doar de la casa de bilete a teatrului; programul casieriei este de luni până vineri între orele 13:00 și 15:00, sau cu o oră înainte de spectacolele programate.

Mai multe detalii
Esemenyek 2023 Csikijatekszin Hegedus A Hazteton