HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

MÁR CSAK JÖVŐ PÉNTEKIG TÖRLESZTHETNEK KEDVEZMÉNYESEN


A korábbi években felhalmozott helyi adók, illetékek és bírságok kamatmentesen törleszthetők Csíkszeredában, de már csak jövő péntekig. Hosszabbításra nincs lehetőség, ezért arra kérjük a lehetőséggel élni kívánó magán- és jogi személyeket, időben kezdjék el az ügyintézést.

A helyi önkormányzatok részleges adóamnesztiát alkalmazhatnak a 2019/6-os kormányrendelet alapján a felhalmozódott adóhátralékok begyűjtése érdekében. Ennek jegyében mentesülnek a 2018. december 31-ig felhalmozott helyi adók és illetékek után fizetendő büntetőkamatok törlesztése alól mindazon jogi és magánszemélyek, akik befizetik a teljes alaptartozásukat. A csíkszeredai döntéshozó testület szeptemberi ülésén ehhez annyit tett hozzá, hogy a kedvezményben csak azok részesülhetnek, akik a korábbi alaptartozásukon túl – beleértve a helyi adók és illetékek mellett a bírságokat, a bérleti és a haszonbérleti díjakat – a 2019-es adókat, illetékeket is befizetik.

Mivel a részleges adóamnesztiáról rendelkező törvény nem enged halasztást, és az abban meghatározott december 15-i határidő hétvégére esik, a városlakók valójában csak péntekig, december 13-ig tudják kamatmentesen befizetni alaptartozásukat.

A lehetőséggel élni kívánó csíkszeredaiaknak első lépésben értesítést kell benyújtaniuk a polgármesteri hivatal 21-es irodájában, amelyben jelzik a szándékukat. Az értesítés alapján kapják kézbe az alaptartozás és a kamat értékét megállapító bizonylatot, és miután az alaptartozást törlesztették, továbbá a pénzügyi nyilatkozatok benyújtásával is napirenden vannak, kérvényezhetik a kamatok eltörlését. A törlesztésnek december 13-ig meg kell történnie.

Az értesítés és a kérvény formanyomtatványa igényelhető és kitölthető a városháza 21-es irodájában, illetve letölthető a www.szereda.ro oldalról(bal oldali menüoszlop, Közérdekű információk menü, Adó- és illeték almenüjében, a Típusnyomtatványok közül), illetve innen:

Kérvény:

Magánszemélyek

Jogi személyek

Értesítés:

Magánszemélyek

Jogi személyek

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA