HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

A POLGÁRMESTERI HIVATAL ÁLLÁSPONTJA A CITY PARKINGGAL KÖTÖTT SZERZŐDÉSSEL KAPCSOLATBAN


Csíkszereda megyei jogú város a 2015 második felében lefolytatott közbeszerzési eljárást követően az egyetlen ajánlattevővel, a City Parking Kft.-vel 2016. február 1-jei hatállyal írt alá szerződést 4 éves időtartamra. A szerződést a város részéről vezetőként a polgármesteri hatáskört betöltő akkori alpolgármester írta alá.

A városi parkolási szabályzat törvényszéki megsemmisítését követően a két szerződő fél 2017 májusában egyetlen bekezdéssel kiegészítette a szerződést, majd ennek alapján a város értesítette a City Parking Kft.-t a szolgáltatás igénybevételének felfüggesztéséről. A kiegészített szerződés szerint ennek a szolgáltató részéről semmiféle kártérítési következménye nem lehet.

A 2020. január 31-én lejáró szerződést Csíkszereda megyei jogú városnak nem áll módjában meghosszabbítani. Nem áll módjában, hiszen a szerződés a 2002/71-es számú, A helyi érdekeltségű köz- és magántulajdonban levő közszolgáltatások szervezésének és működésének ügykezeléséről szóló kormányrendelet 12. szakasza rendelkezésének mellőzésével született, amely kimondja, hogy ezen tevékenységet kizárólag részvénytársaságok esetében lehet kiszervezni. Ezt állapította meg a 2017. december 21-i végzésében a Hargita Megyei Törvényszék, amely a Gyergyószentmiklós megyei jogú város és a City Parking Kft. között létrejött szerződést az említett jogszabály be nem tartása indokával megsemmisítette.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA