HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

MEGSZABADUL A KAMATOKTÓL, AKI DECEMBER 15-IG TÖRLESZT


Mentesülnek a büntetőkamatok befizetése alól azok a csíkszeredai jogi és magánszemélyek, akik 2019. december 15-ig törlesztik a városháza irányába minden eddigi alaptartozásukat.

A helyi önkormányzatok részleges adóamnesztiát alkalmazhatnak a 2019/6-os kormányrendelet alapján a felhalmozódott adóhátralékok begyűjtése érdekében. Csíkszereda városi tanácsa a szeptemberi soros ülésén döntött a kormányhatározat helyi szintű gyakorlatba ültetésének feltételeiről.

A részleges adóamnesztia jegyében mentesülnek a 2018. december 31-ig felhalmozott helyi adók és illetékek után fizetendő büntetőkamatok törlesztése alól mindazon jogi és magánszemélyek, akik befizetik a teljes alaptartozásukat. A csíkszeredai döntéshozó testület ehhez annyit tett hozzá, hogy a kedvezményben csak azok részesülhetnek, akik a korábbi alaptartozásukon túl – beleértve a helyi adók és illetékek mellett a bírságokat, a bérleti és a haszonbérleti díjakat – a 2019-es adókat, illetékeket is befizetik.

Az amnesztia által biztosított lehetőséggel élni kívánó csíkszeredaiaknak első lépésben értesítést kell benyújtaniuk a polgármesteri hivatal Adó és illetékosztályára, amelyben jelzik a szándékukat. Az értesítés alapján kapják kézbe az alaptartozás és a kamat értékét megállapító bizonylatot, és miután az alaptartozást törlesztették, továbbá a pénzügyi nyilatkozatok benyújtásával is napirenden vannak, kérvényezhetik az említett osztályon a kamatok eltörlését. A kérvény benyújtásának határideje 2019. december 15.

Az értesítés és a kérvény formanyomtatványa igényelhető és kitölthető a városháza Adó- és illetékosztályán, illetve letölthető a www.szereda.ro oldalról is: kérvény magánszemélyeknek és jogi személyeknek, értesítés magánszemélyeknek és jogi személyeknek


[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA