HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

ÚJRAHASZNOSÍTÁST SZOLGÁLÓ HULLADÉKGYŰJTÉS CSÍKSZEREDÁBAN

Üvegért készpénz, elektromos hulladékért utalvány


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala is társszervezője annak a hulladékgyűjtési kampánynak, amelyet az Eco-Csík Kft. térségi hulladékgazdálkodási vállalat szervez partnerével, az SLC Kft.-vel október 12-én, szombaton Csíkszeredában. Bárki készpénzre válthatja üveg hulladékát, a fölöslegessé vált elektronikai cikkekért pedig ajándékutalvány, tombola jár.

Tavasszal több mint 50 tonna üveg hulladék gyűlt össze Csíkszeredában az Üvegek nagy beváltása elnevezésű, újrahasznosítást szolgáló kampány keretében. A szervezők – az Eco-Csík Kft. és Csíkszereda Polgáremesteri Hivatala – már akkor eldöntötték, hogy ősszel megismétlik a hulladékgyűjtést.

Október 12-én, szombaton 10 és 17 óra között veszik át a hulladékot a már bejáratott négy gyűjtőponton: a Nagyrét utcában (a cirkusz helyén), a Zsögöd utcában (a kultúrotthonnal szemben), Csíksomlyón (a gyermekotthonnal szemben), valamint a Testvériség sugárúton (a Gyermek sétány bejáratánál). Az üveget kiöblítve, fém zárókupak nélkül veszik át, kilogrammonként 40 baniért. A készpénz felvétele az Eco-Csík székhelyén történik (Csíkszereda, Akác utca 1. szám) bizonylat alapján, amelynek kitöltéséhez fontos a személyi igazolvány.

A szombati esemény elektromoshulladék-gyűjtéssel is kiegészül. Bővebb információkat a www.ecocsik.ro oldalon olvashat.

[vissza]

Rendezvényajánló

ÁPR A CSÍKI KAMARAZENEKAR HANGVERSENYE
30
ÁPR INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
23
ÁPR AZ ÁLLATOK FARSANGJA – családi hangverseny
06
ÁPR PÁRBESZÉD, SÖTÉTBEN – koncertszínház Csoóri Sándorról
02
ÁPR A VÁLTOZÁS EREJE – HOGYAN FEJLŐDJÜNK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRNYEZETBEN? – Dr. Porkoláb Imre előadása
01

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA