HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

CSÍKSZEREDA LEGJOBB SPORTOLÓIT, CSAPATAIT ÉS EDZŐIT DÍJAZZUK


Fontos, hogy a sportolóink érezzék a város megbecsülését, ezért Csíkszereda Városháza január 28-án átadja az Év sportolója, csapata és edzője díjat tizennégy különböző kategóriában. Ezen felül két közönségdíjast is kitüntetünk. A közönségszavazás ma indult el.

A Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság decemberi sportgálájának hagyománya van már: ekkor díjazzák a megye legjobbjait. Egyrészt a járványhelyzet meghiúsította a megyei sportgála szervezését, másrészt a városvezetés fontosnak tartja, hogy a városháza külön is kifejezze köszönetét a sportolóinak, csapatainak és edzőinek a fáradságot nem ismerő, áldozatos munkát. Ez az igény hívta életre az Év sportolója rendezvényt, amelyet január 28-án szervezünk a városháza dísztermében. A kezdeményezésről Sógor Enikő alpolgármester számolt be sajtótájékoztatón.

A múlt héten felhívást tettünk közzé a csíkszeredai edzők irányába, ők január 19-ig tölthetik fel a sportolók és a csapatok legjobb 2021-es eredményeit, tizennégy kategóriában: díjazzuk az év sportolóját női és férfi, felnőtt és utánpótlás kategóriában – külön díjazzuk a parasportolókat –, az év csapatát felnőtt és utánpótlás kategóriában, valamint az év edzőjét egyéni és csapatsportokban, illetve felnőtt és junior kategóriában. Az edzők által feltöltött eredmények alapján a sorrendről a sportkuratórium dönt, melynek sportolók, edzők, sportújságírók, sporttal foglalkozó önkormányzati képviselők a tagjai.

A közönségszavazatot ma, a sajtótájékoztató kezdetén élesítettük a Csíkszereda Városháza és a Primăria Miercurea-Ciuc nevű Facebook-oldalainkon. A kuratórium szavazatai alapján rangsorolt öt egyéni sportoló (Adi Teslovan és Cseh V. Imre, Erőss Koppány, Ferencz Katalin, Márton Enikő, Novák Eduárd) és öt csapat (Csíkszeredai Imperial Wet, Csíkszeredai Sportklub (férfi), FK Csíkszereda, FK Csíkszereda U19, VSK Csíkszereda ifi II) közül szavazhatnak arra, akit közönségdíjjal jutalmaznának. Minden lájk egy-egy szavazatnak felel meg, és csakis a két megnevezett oldalon leadott lájkok érvényesek. A lájkokat január 23-án 22.00 órakor összesítjük.

A díjazottak ajándékcsomagokat és kupákat vehetnek át.

 

2022. január 11.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA