HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

EGYÜTTMŰKÖDÉS A CSÍKI HEGYIMENTŐKKEL


A hegyimentő tevékenység elengedhetetlen része a turizmus fejlesztésének. Ezért is érzik fontosnak Csíkszereda elöljárói, hogy egy hosszú folyamat eredményeként sikerült szorosabbá fűzni az együttműködést a Csíki Salvamont Egyesülettel, és december közepén szolgáltatási szerződéssel is megpecsételni azt.  

A szerződés értelmében Csíkszereda évi 200 ezer lejjel járul hozzá az egyesület tevékenységéhez. Ennek az összegnek a keretéből segítség- és elsősegélynyújtást, a turistaútakon végzett járőrözést, illetve olyan megelőző tevékenységeket folytathat, mint például a turistajelzések felújítása, hegymászó útvonalak karbantartása vagy oktatóprogramok szervezése gyermekek számára.

Az egyesület kötelékébe tartozó 13 szakképesített hegyimentő a Csíkszereda közigazgatási területén található kijelölt turistaösvényeken és sípályákon fejtheti ki tevékenységét, tagjai számára pedig biztosítania kell az egyesületnek a megfelelő egyéni és mentőfelszerelést, a továbbképzést, illetve telekommunikációs összeköttetés lehetőségét.

Az együttműködés révén hatékonyabban végezhetik munkájukat a csíki hegyimentők, mi pedig nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat a természetben!

 

2021. december 30.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA