HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

ÚJ ÉV, ÚJ VÁROSHÁZI ARCULAT


Új arculattal vág neki 2022-nek Csíkszereda Városháza: egyre nagyobb igény mutatkozott a korábbi, mára elavult arculat lecserélésére, és a friss arculat elemei számos alkalmazási területen köszönnek vissza ezután a városháza épületében, az intézmény külső és belső kommunikációjában – a későbbiekben pedig a megújuló honlapon is.

 

 

A polgármesteri hivatal arculatváltásának igénye intézményen belül és a városlakók részéről is megmutatkozott, több szempontból pedig összefügg a készülőben levő új honlap megvalósításával is. Alapos előkészítést követően az új arculat egyes elemeit első ízben a karácsonyi üdvözleteken láthatta a közönség.

Az új dizájnvilágot – amelynek központi eleme az új logó – László Hajnalka tervezőgrafikus alkotta, a bemutatáskor pedig kifejtette: olyan logót kívánt tervezni, amely nemcsak a helyiek számára bír jelentéssel, hanem általánosan is értelmezhető. Ezért az új embléma a Csíkszereda Városháza iniciáléjából indul ki és rájátszik a hagyományos, nemrég törvényesen is jóváhagyott városcímerre: a szívből kiinduló három nefelejcsre. Stílusát illetően színben és formákban az eleganciát és a minimalizmust ötvözi.

„A szokás nagy úr. De visszanézve az elmúlt hetekben, hónapokban született anyagokat egyre inkább azt látom, hogy jó döntés volt, mert más vizuális nyelven fogalmazza meg azt, amit képviselünk. Hiszen nem a mában kell gondolkodnunk, hanem a következő tíz évben” – fogalmazott Korodi Attila az arculattal kapcsolatosan.

A dizájnt mától kezdjük el használni a közösségi médiában, és az átállás folyamatos lesz számos területen a formanyomtatványoktól kezdve a rendezvényeken alkalmazott díszleteken át az épületben található eligazító táblákig.  

 

2021. december 29.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA