HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

JÁTSZÓTEREK LÉTESÜLTEK A VÁROSSZÉLEKEN


Csíkszereda három városszéli övezetében létesült játszótér egyházi területen, önkormányzati finanszírozásból az utóbbi két hét folyamán. A hiánypótló közösségi terek létrehozásával a megyeszékhely vezetése nyomatékosítja: minden városrész fontos.

 

 

Csíkszereda városvezetése a választási programjában vállalta, hogy a város perifériáin közösségi terek létrehozásával járul hozzá az életminőség javulásához. A hiánypótló folyamat egyik első elemeként egyházi együttműködésben Zsögödben, Csobotfalván (Csíksomlyón) és Csibában alakítottak ki játszótereket. A megvalósítás részleteit Korodi Attila polgármester és Bors Béla alpolgármester sajtóbejáró keretében ismertette, Zsögödben pedig Sebestyén Ottó plébános is csatlakozott, aki a játszóteret is érintő nagyobb léptékű közösségi tér terveiről is beszámolt.

A városi önkormányzat novemberben fogadta el a három plébániával való együttműködést rögzítő 2021/326-os számú határozatot, ennek értelmében Zsögödben a templom szomszédságában, Csobotfalván a parókia udvarán, a taplocai egyházkerület jóvoltából pedig Csibában, a Szent Lőrinc-templom mellett jött létre egy-egy játszótér. Az erre szolgáló 50 négyzetméteres területeket a plébániák 10 évre az önkormányzat ingyenes használatába bocsátották.

A terek azonos játékelemeket tartalmaznak: dupla hinta csúszdával, homokozó, mászkáló kis csúszdával, lipinka. Egy-egy játszótér kialakításának költségei 25 ezer lejbe kerültek.

A városvezetők közölték: jövőre folytatják a játszóterek telepítését. Következhet egyházi együttműködésben Szécseny és Zsögödfürdő, valamint saját, önkormányzati területen kis játszóteret alakítanának ki a Vadász utcában.

 

2021. december 28.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA