HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

AZ ÁTVÉTELEZÉSSEL LEZÁRULT A CIMBORA NAPKÖZI FELÚJÍTÁSA


A Cimbora Napközi felújtása már nem befolyásolta hátrányosan az idei tanévkezdést, a mai, október 19-i átvételezéssel pedig lezárultnak tekinthető az átfogó felújítás. A beruházás kivitelezésének értéke 5,29 millió lej, ebből 2,14 millió lejt külső forrásból használhatott fel a város.

 

 

Az elmúlt évek átfogó tanintézet-felújításának keretében tizenegy iskola, óvoda, valamint bentlakás külső és belső korszerűsítése valósul meg európai uniós társfinanszírozásból. Ezeknek egyike – a sorban a nyolcadik – a Cimbora Napközi, amelynek munkálatait október 19-én átvételezte Csíkszereda Polgármesteri Hivatala.

A Cimbora Napközi felújítási munkálatainak értéke 5,29 millió lej, ebből 2,14 millió lej az Európai Unió és a központi költségvetés vissza nem térítendő támogatását képezi, a fennmaradó 3,15 millió lejt pedig saját alapjaiból fedezte a város.

A tanintézményt a pincétől a padlásig minden oldalán hőszigetelték, kicserélték a villany-, a fűtés-, a víz- és szennyvízhálózatát, újravakolták és meszelték az összes helyiségét, és fotovoltaikus napelemrendszert szereltek a felújított tetőzetre. A kivitelező a csíkszeredai Tectum Company Rt. volt.

 

2021. október 19.

[vissza]

Rendezvényajánló

OKT ELMARAD!!!! INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
29
OKT ELMARAD!!! Király István: EGY IFJÚKOMMUNISTA A DAMASZKUSZI ÚTON
22
OKT ELMARAD!!! Tircsné Dr. Propper Valéria: MAGYAR ÍRÓK A VILÁGHÁBORÚ(K) ÉS TRIANON POKLÁBAN
15
OKT ERDEI VIGASSÁGOK – gyerekhangverseny
14
OKT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 – időszakos tárlat
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA