HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

MÓDOSÍTOTTÁK A FOLYAMATBAN LEVŐ BERUHÁZÁSOK ÉRTÉKÉT


Öt, a megvalósítás különböző stádiumában levő beruházás esetében fogadott el új értékbecsléseket az önkormányzati testület a pénteki rendkívüli ülésén. Az új értékbecslések az árnövekedési együttható alkalmazásából fakadnak. A Nagyrét utcai napközi otthon, a Nagy István Művészeti Középiskola és a Petőfi Sándor Általános Iskola sportterme, a Kós Károly Szakközépiskola felújítása, valamint a Kossuth Lajos utca 20–26. szám alatti tömbház hőszigetelése esetében volt szükség a korábbi években elfogadott megvalósíthatósági tanulmányok módosítására.

Mint ismeretes, sürgősségi kormányrendelettel avatkozott be a kormány az építőipari alapanyagárak drasztikus emelkedésének hatásai enyhítésére. Az augusztus végén megjelent 2021/15-ös sürgősségi kormányrendelet lehetővé teszi, hogy az önkormányzatok módosítsák a közberuházások elvégzésére aláírt szerződéseket, és ne az előre rögzített alapanyagárakat vegyék figyelembe, hanem a megállapított drágulás alapján számolják újra a munkálatok értékét.

A jogszabály megjelenésétől számított 15 napon belül az érintett kivitelezők átíratban kellett igényeljék a polgármesteri hivataltól, mint beruházótól az értékkiigazítást, az önkormányzatnak is 15 nap állt a rendelkezésére az átirat iktatásától a szerződés kiegészítés elkészítésére.

Az öt szóban forgó beruházás közül három (a két sportterem és a napközi otthon) a Helyi Fejlesztések Országos Programja részfinanszírozásával zajlik, kettő pedig a Regionális Operatív Program támogatásával.

A Nagyrét utcai napközi otthon esetében 441,2 ezer lejjel, a Nagy István Művészeti Középiskola sportterme esetében 1,2 millió lejjel, míg a két sportterem esetében 1,2 millió lejjel növekedett a szerződés értéke. A Kossuth utcai tömbházak hőszigetélése 550 ezer lejjel, a Kós Károly Szakközépiskola felújítása 350 ezer lejjel kerül többe.

A jogszabály ugyanakkor arra is lehetőséget biztosít, hogy az értéktöbblet fedezését a központi költségvetéstől igényelje a beruházó. 

 

2021. október 1.

[vissza]

Rendezvényajánló

OKT ELMARAD!!!! INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
29
OKT ELMARAD!!! Király István: EGY IFJÚKOMMUNISTA A DAMASZKUSZI ÚTON
22
OKT ELMARAD!!! Tircsné Dr. Propper Valéria: MAGYAR ÍRÓK A VILÁGHÁBORÚ(K) ÉS TRIANON POKLÁBAN
15
OKT ERDEI VIGASSÁGOK – gyerekhangverseny
14
OKT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 – időszakos tárlat
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA