HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

ÚJRAASZFALTOZZÁK A DECEMBERI FORRADALOM UTCÁT


Alapos javításon esik át a következő hetekben a Decemberi forradalom utca: újraaszfaltozzák az úttestet, egyik szakaszon pedig a járda is megújul – a javítás idejére időszakos útlezárásokkal kell számolni. A nyári karbantartásnak ez lesz a fő helyszíne, de aszfaltozás kezdődik a Nicolae Bălcescu utcában és a Szék útján is.

 

 

A Decemberi forradalom utca aszfaltja meglehetősen tönkrement, ezért nem elég a kátyúzás: új aszfaltréteg szükséges az úttestre. Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának megbízásából augusztus 16-án, hétfőn kezdik el a meglévő útburkolat felmarását, majd új aszfaltréteg terítését. A munkálat idejére időszakos útlezárásokkal kell számolni a református templomtól a Temesvári sugárútig terjedő szakaszon. Az autóvezetők lehetőleg kerüljék el a helyszínt!

A járda is megújul a közpénzügyi igazgatóságtól a Márton Áron utcáig tartó részen, a megyei könyvtár oldalán. Az ezzel szemben levő szakaszon az Octavian Goga lakónegyed általános felújításának keretében újul meg a járda, míg a Gál Sándor tér melletti szakaszon a tér közelgő felújításakor.

Augusztus 17-én, kedden két másik helyszínen is összefüggő aszfaltszőnyeg terítése kezdődik: a Nicolae Bălcescu utcában a Hősök utcától a Vár térig húzódó parkolót aszfaltozzák újra, a Szék útján pedig a Nagymező utcától a Fodor-ház melletti hídig terjedő szakaszon aszfaltoznak, a Caritas udvara mellett – itt egyben meg is szélesítik az úttestet. A kedden kezdődő munkák helyszínén legfeljebb félsávos forgalomkorlátozások várhatók, teljes útlezárás nem.

 

2021. augusztus 13.

[vissza]

Rendezvényajánló

OKT ELMARAD!!!! INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
29
OKT ELMARAD!!! Király István: EGY IFJÚKOMMUNISTA A DAMASZKUSZI ÚTON
22
OKT ELMARAD!!! Tircsné Dr. Propper Valéria: MAGYAR ÍRÓK A VILÁGHÁBORÚ(K) ÉS TRIANON POKLÁBAN
15
OKT ERDEI VIGASSÁGOK – gyerekhangverseny
14
OKT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 – időszakos tárlat
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA