HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

CSÍKSZEREDA ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLITIKAI NYILATKOZATA A KISEBBSÉGVÉDELEM TÁMOGATÁSÁRÓL


Csíkszereda Önkormányzata a városi tanácsok közül elsőként erősítette meg azt a közös nyilatkozatot, amelyben a székelyföldi magyar polgármesterek a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés újbóli napirendre tűzésére szólítják fel az Európai Bizottságot. A testület is vallja: az európai nemzeti kisebbségek védelmét nem söpörhetik le az asztalról!

 

 

A székelyföldi városok magyar polgármesterteinek legutóbbi, kovásznai találkozóján kidolgoztak egy nyilatkozatot, amelyben az Európai Bizottság elutasító döntését kifogásolják, és a Minority SafePack újbóli napirendre tűzését kérik. Mint fogalmaznak: „Megdöbbenéssel és értetlenséggel vesszük tudomásul az Európai Bizottság 2021. január 15-én hozott döntését, hogy nem indít jogalkotást a hatályos szabályozásnak minden ponton eleget tévő Minority SafePack európai polgári kezdeményezés javaslatai alapján.

A helyi önkormányzatok közül Csíkszereda döntéshozó testülete elsőként erősítette meg a kovásznai politikai nyilatkozatot: a március 26-i tanácsülésen egyhangúlag támogatták a dokumentumot. Ennek értelmében Csíkszereda Önkormányzata is felkéri az Európai Bizottságot, hogy javítsa ki korábbi döntését és vegye ismét napirendre a Minority SafePack javaslatait.

A nyilatkozat teljes szövege itt található.

 

2021. március 26.

[vissza]

Rendezvényajánló

OKT ELMARAD!!!! INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
29
OKT ELMARAD!!! Király István: EGY IFJÚKOMMUNISTA A DAMASZKUSZI ÚTON
22
OKT ELMARAD!!! Tircsné Dr. Propper Valéria: MAGYAR ÍRÓK A VILÁGHÁBORÚ(K) ÉS TRIANON POKLÁBAN
15
OKT ERDEI VIGASSÁGOK – gyerekhangverseny
14
OKT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 – időszakos tárlat
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA