HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

HÉTFŐTŐL AZ AKÁC UTCÁBAN IS ELKEZDŐDIK AZ OLTÁS


Mától a Közüzemek Rt. korábbi székhelyén, az Akác utca 1. szám alatt kialakított oltásközpontba is regisztrálhatnak a koronavírus elleni védőoltásra jelentkezők. Az oltás hétfőtől, február 15-től kezdődik.

Oltóanyag hiányában mindeddig nem volt indokolt újabb csíkszeredai oltásközpont megnyitása, az e heti szállítmány azonban már lehetővé teszik, hogy hétfőtől három csíkszeredai központban történjék a védőoltás beadatása.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház mellett a Kossuth Lajos utca 4. szám alatti (egykori Borvíz utcai óvoda) épületben nyílt oltásközpont a megyei önkormányzat jóvoltából, míg Csíkszereda Polgármesteri Hivatala két központ berendezését biztosította: az Akác utcait, illetve a Zsögödfürdői Vendéglőben kialakítottat.

Az újonnan megnyíló Akác utcai oltásközpontban a regisztráltak az AstraZeneca oltóanyagát kapják, amelyet Romániában csak a 18 és 55 év közöttieknek adják be, így elsősorban az 55 év alatti krónikus beteget oltják ebben a központban, a többihez hasonlóan 8.00 és 20.00 óra között.

A második szakaszban az oltást ingyenesen igényelhetik a 65 éven felüliek, a 16 éven felüli krónikus betegek, illetve a kulcságazatokban dolgozók is. Az oltásra a https://vaccinare-covid.gov.ro/ weboldalon kívül lehetőség van telefonon keresztül is bejelentkezni a
021–4144466 telefonszámon. A krónikus betegek a családorvosuknál is előjegyeztethetik magukat.

 

2021. február 10.

[vissza]

Rendezvényajánló

OKT ELMARAD!!!! INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
29
OKT ELMARAD!!! Király István: EGY IFJÚKOMMUNISTA A DAMASZKUSZI ÚTON
22
OKT ELMARAD!!! Tircsné Dr. Propper Valéria: MAGYAR ÍRÓK A VILÁGHÁBORÚ(K) ÉS TRIANON POKLÁBAN
15
OKT ERDEI VIGASSÁGOK – gyerekhangverseny
14
OKT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 – időszakos tárlat
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA