HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

59,1 TONNA „CSÍKSZEREDAI” ÜVEGBŐL ÚJRA ÜVEG LESZ


Az Eco-Csík novemberi üveggyűjtése alkalmával Csíkszeredában 59,1 tonna csomagolóanyagnak minősülő üveg gyűlt össze. Ez a mennyiség immár nem a patakmedrekben, árkokban végzi, hanem újra üveg lesz a hulladékból.

Az Eco-Csík hulladékgazdálkodási vállalat november 3–7. között a teljes szolgáltatási területén üveggyűjtést szervezett, és készpénzzel fizetett a hulladékért. Az újrahasznosítási kampány Csíkszeredában zárult, ahol a már bejáratott négy gyűjtőpontnál, majd előjegyzés alapján november 9–11. között a cég udvarán 405 személy 59,1 tonna üveg hulladéktól szabadult meg.

Tavaly a szakcég két alkalommal szervezett üveggyűjtést  a megyeszékhelyen, a két alkalommal összesen 65 tonna üveget gyűjtöttek. Az idei egyszeri gyűjtéskor leadott 59,1 tonnával kiegészülve kijelenthető, hogy Csíkszereda lakossága másfél éven belül több mint 125 tonna csomagolóanyagnak minősülő üveg hulladékot küldött újrahasznosításra.

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala ezúton is köszöni a városlakók bekapcsolódását! Legközelebb várhatóan jövő tavasszal szerveznek üveggyűjtést.

 

2020. november 12.

[vissza]

Rendezvényajánló

OKT ELMARAD!!!! INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
29
OKT ELMARAD!!! Király István: EGY IFJÚKOMMUNISTA A DAMASZKUSZI ÚTON
22
OKT ELMARAD!!! Tircsné Dr. Propper Valéria: MAGYAR ÍRÓK A VILÁGHÁBORÚ(K) ÉS TRIANON POKLÁBAN
15
OKT ERDEI VIGASSÁGOK – gyerekhangverseny
14
OKT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 – időszakos tárlat
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA