HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

KÉSZÜLJÜNK EGYÜTT A TÉLRE!


Hargitafürdőn rövid időre már bemutatkozott a tél, de mielőtt tartósan megérkezne a városunkba, közösen kell felkészülnünk a hótakarításra: kötelessége van a megbízott szakcégnek, a polgármesteri hivatalnak és a városlakóknak is. Legyünk partnerek a hótakarításban!

Csíkszeredában már november 15-től számítjuk a telet: a hótakarítással megbízott Eco-Csík Kft.-nek – a polgármesteri hivatallal megkötött szerződés értelmében – ekkortól kell teljes készültségben állnia a hóekékkel, sószórókkal felszerelt munkagépekkel.

Havazás esetén az Eco-Csík gépei elindulnak, és az utcák fontossági sorrendjét betartva közel 3 óra alatt mintegy 120 km-t tesznek meg. Ha mindeközben a havazás folyamatos, kezdhetik is elölről, amint a végére értek. Újdonság, hogy idéntől Csibát, Erdőalját és Szécsenyt feljebb minősítették a prioritási listán, így a városperemeken is sűrűbb lesz a hótakarítás. A hóeke csakis az út szélére tudja félrenyomni a havat, ennek elszállítása pedig csak akkor indokolt, ha a hókupac akadályozza a forgalmat.

A munka csak akkor lehet hatékony, ha közösen végezzük: az Eco-Csík Kft.-vel szorosan együttműködik saját erőforrásaival a városháza, a porták előtti járdaszakaszok csúszásmentesítésében azonban a tulajdonosok segítségére számítunk, a lakóövezeti parkolók tisztán tartásáért pedig a járműtulajdonosok tehetnek a legtöbbet.

Idén is valós időben követhető, hogy merre járnak az Eco-Csík Kft. műholdas nyomkövető rendszerrel ellátott munkagépei. Az ez-gps.ro honlapon a „[email protected]” felhasználóval és a „hotalanitas2020” jelszó használatával tekinthetik meg a hóekék útvonalát.

Legyünk türelmesek, megértőek, fogadjuk el, hogy a tél megnehezíti a közlekedést, de tegyünk közösen azért, hogy minél inkább megkönnyítsük!

Egy erre vonatkozó tájékoztató animáció linkje: https://www.youtube.com/watch?v=RgsgBSalIEE&t=5s

 

2020. november 12.

[vissza]

Rendezvényajánló

OKT ELMARAD!!!! INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
29
OKT ELMARAD!!! Király István: EGY IFJÚKOMMUNISTA A DAMASZKUSZI ÚTON
22
OKT ELMARAD!!! Tircsné Dr. Propper Valéria: MAGYAR ÍRÓK A VILÁGHÁBORÚ(K) ÉS TRIANON POKLÁBAN
15
OKT ERDEI VIGASSÁGOK – gyerekhangverseny
14
OKT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 – időszakos tárlat
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA