HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

A VÁROS ÉPÍTI MEG A TŰZOLTÓSZERTÁRT


Nem területet és pénzt biztosít építkezésre, hanem elkészült tűzoltószertárt ad majd át Hargitafürdőnek Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata – az ezt megalapozó döntés tulajdonképpen a határozattervezet levétele volt a testület mai, szeptember 18-i soron kívüli ülésén. Emellett infrastruktúra-fejlesztésre és tanintézményekre költ a város további összegeket.

Az eredeti elképzelés alapján Csíkszereda Önkormányzata területet és pénzt biztosított volna a Hargitafürdőért Egyesületnek annak érdekében, hogy tűzoltószertárt építsenek, amelyben az adományba kapott tűzoltóautót is raktározhatják. Mivel az egyesület nem közhasznú, ez az elképzelés meghiúsult, így lekerült a tárgysorozatról. Füleki Zoltán alpolgármester kifejtette: az lesz a megoldás, hogy Csíkszereda a saját területén megépíti a szertárt, majd az elkészült létesítmény ügykezelését átadja az egyesületnek.

A költségvetés kiigazítását részben ez is módosította, de ennél inkább a tanintézmények és az önkormányzat fenntartásában működő VSK Csíkszereda megsegítése. A VSK által ügyekezelt uszoda bevételei jelentősen megcsappantak, a személyi költségek, illetve a járványügyi előírások által megkövetelt eszközök (fertőtlenítők, plexi stb.) fedezésére 250 ezer lejt kértek és kaptak az önkormányzattól.

A Kós Károly Szakközépiskola 257 ezer lej kiegészítést kap fűtésre, a Nagy Imre Általános Iskola 228 ezer lejt a folyosók javítására, továbbá fertőtlenítőre, javítási költségekre és eszközvásárlásra 22,6 ezer lejt a Napocska Óvoda.

4,94 millió lejre növekedett az Octavian Goga Főgimnázium bentlakása felújításának összértéke, és – a megvalósíthatósági tanulmány tételeinek részletes lebontása után – 95,5 millió lejre emelkedett a csíkszeredai ivóvíz- és szennyvízhálózat bővítését, felújítását szolgáló Harvíz-óriásprojekt becsült értéke.

 

2020. szeptember 18.

[vissza]

Rendezvényajánló

DEC NÉGY VASÁRNAP, NÉGY GYERTYALÁNG - 3. vasárnap
12
DEC ÖLTS LELKEDRE ÜNNEPLŐT – a Karaván együttes adventi koncertje
12
DEC Herendi Gábor: TOXIKOMA – magyar dráma
10
DEC KARÁCSONYI GASZTRÓFORGATAG
05
DEC ADVENTI KIRAKODÓ
04

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA