HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

VÉGZIK: KALÁSZ. KEZDIK: GOGA. FELKÉSZÜL: NAGY ISTVÁN


Közeleg a Kalász lakónegyed felújításának befejezése, közben „külső” munkával elkezdődött az Octavian Goga lakónegyed átfogó felújítása. A Nagy István festő sétány lakói ugyanakkor nemsokára megismerhetik a saját lakónegyedük felújításának elképzeléseit.

A Kalász negyedben mondhatni az utolsó simításokat végzik. Ezek legfőbb elemei a Tető utca kopórétegének lefektetése, a hőszigetelés alatt álló tömbházak körüli térrendezés, továbbá az utcai bútorzat szerelése. A munkagépek napokon belül elvonulnak.

A lakónegyed-felújítások újabb helyszíne az Octavian Goga sétány lesz. A szennyvízhálózat felújításával már elkezdődött a tulajdonképpeni kivitelezés, jelenleg a Temesvári sugárúton dolgoznak a gerincvezetékre való csatlakozásnál. Ugyanitt kezdődik az esővízhálózat építése, majd a lakónegyed közepe felé haladva folytatódik a munka. Idénre a két vizes közműrendszer építését tervezik, és a következő évre van ütemezve az útburkolat felújítása, a parkolók és sétányok kialakítása, új játszóterek építése, a közvilágítási hálózat korszerűsítése és a utcai bútorzat szerelése.

A következő nagy falat minden bizonnyal a Nagy István festő sétány teljes felújítása lesz. Csíkszereda Polgármesteri Hivatala szeptember 24-én, csütörtökön 17.00 órára várja az érintetteket lakossági fórumra a Szakszervezetek Művelődési Házába. Ekkor mutatják be a megvalósíthatósági tanulmányt, és a lakosságnak ekkor nyílik lehetősége közölni az észrevételeket, véleményeket. A fórumon a tervező cég képviselője is jelen lesz.

 

2020. szeptember 16.

[vissza]

Rendezvényajánló

OKT ELMARAD!!!! INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
29
OKT ELMARAD!!! Király István: EGY IFJÚKOMMUNISTA A DAMASZKUSZI ÚTON
22
OKT ELMARAD!!! Tircsné Dr. Propper Valéria: MAGYAR ÍRÓK A VILÁGHÁBORÚ(K) ÉS TRIANON POKLÁBAN
15
OKT ERDEI VIGASSÁGOK – gyerekhangverseny
14
OKT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 – időszakos tárlat
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA