HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

ÉPÜLHET A NAGY ISTVÁN TORNATERME IS


Csíkszereda Polgármesteri Hivatala aláírta a Nagy István Művészeti Középiskola tornaterme építésének kivitelezési tervét is. A városközpont arculatában is meghatározó szerepet játszó létesítmény munkálatának értéke 8,87 millió lej.

A Nagy István Művészeti Középiskola tornatermének építése a város egyik legnehezebb feladata volt. Többszöri közbeszerzési kiírás után végül a bukaresti Niliten Construcţii nyerte el a kivitelezést, az erről szóló szerződést pedig ma írta alá a cég képviselőjével Füleki Zoltán alpolgármester. A szerződés értéke 8,87 millió lej, időtartama 24 hónap.

Az iskola tornaterme nagyban befolyásolja majd a városközpont arculatát, hiszen az üveg burkolatú épület összeköti az iskolát a Szakszervezetek Művelődési Házával. A földszinten kiállítótermek és két gang lesz (utóbbiak a Szabadság teret kötik össze a Gál Sándor utcával a gyalogosok, kerékpárosok számára). A tornaterem két szintet foglal el, a Szabadság tér felőli oldalon mindkét szinten öltözők, mosdók, zuhanyzók kapnak helyet, a felső szinten pedig folyosó vezet át a Szakszervezetek Művelődési Házába.

A munka várhatóan e hónap végén vagy a következő hónap elején kezdődhet. A beruházást a Helyi Fejlesztések Országos Programja (Programul Naţional de Dezvoltare Locală – PNDL) 2,69 millió lejjel finanszírozza.

 

2020. augusztus 10.

[vissza]

Rendezvényajánló

OKT ELMARAD!!!! INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
29
OKT ELMARAD!!! Király István: EGY IFJÚKOMMUNISTA A DAMASZKUSZI ÚTON
22
OKT ELMARAD!!! Tircsné Dr. Propper Valéria: MAGYAR ÍRÓK A VILÁGHÁBORÚ(K) ÉS TRIANON POKLÁBAN
15
OKT ERDEI VIGASSÁGOK – gyerekhangverseny
14
OKT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 – időszakos tárlat
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA