HÍREK ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK INTÉZMÉNYEK

KULTÚRA, SPORT ÉS FORGALOMÁTSZERVEZÉS


Újraindul a kulturális és a sportélet Csíkszeredában is; adókedvezményben részesülnek azon gazdasági szereplők nem lakásrendeltetésű ingatlanjaik esetében, ahol a gazdasági tevékenységüket felfüggesztették a szükségállapot idején; továbbá két forgalomátszervezési törekvést is bejelentett Ráduly Róbert Kálmán polgármester a Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság június 29-i ülését követően.

A város önkormányzatának múlt pénteki határozatával összhangban újraindulhat Csíkszereda kulturális és sportélete, mert június 30-tól ismét szervez és támogat rendezvényeket a polgármesteri hivatal. Ráduly Róbert Kálmán sajtótájékoztatón kifejtette: a szombati Ezer Székely Leány Napjával indul a „szezon”, és mivel ezúttal nem tömegrendezvénynek nézünk elébe, a szervezők határozott kérése, hogy az érkezők csakis székely ruhába öltözötten vonuljanak a csíksomlyói nyeregbe.

A kormány adókedvezményt biztosít azon természetes és jogi személyeknek, akik nem lakás rendeltetésű ingatlant birtokolnak vagy bérelnek, és a járványhelyzet miatti korlátozások okán fel kellett függeszteniük tevékenységüket. A szükségállapot két hónapjának idejére 50 százalékos adó- és 100 százalékos illeték-kedvezményben részesülnek – az erre vonatkozó helyi határozatot pedig legkésőbb júliusban fogadja el az önkormányzat – közölte az elöljáró.

Ráduly – miután ismertette, hogy új helységnévtáblák kihelyezését követően immár a terelőút teljes szakasza településen kívül halad – két forgalomátszervezési projektet is bejelentett. Arra lehet számítani, hogy egyrészt ismét egyirányú lesz a Villanytelep utca (a Brassói út irányából a vasúti felüljáró irányába), illetve három új körforgalom létesül a Brassói úton: a Hóvirág, a Zöld Péter és a Jégpálya utcánál való találkozásoknál. Mindez a Brassói úti forgalom gördülékenyebb haladását biztosítja.

2020. július 29.

[vissza]

Rendezvényajánló

OKT ELMARAD!!!! INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – koncert
29
OKT ELMARAD!!! Király István: EGY IFJÚKOMMUNISTA A DAMASZKUSZI ÚTON
22
OKT ELMARAD!!! Tircsné Dr. Propper Valéria: MAGYAR ÍRÓK A VILÁGHÁBORÚ(K) ÉS TRIANON POKLÁBAN
15
OKT ERDEI VIGASSÁGOK – gyerekhangverseny
14
OKT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 – időszakos tárlat
08

 KIADVÁNYOK A VÁROSRÓL


  GALÉRIA